Kodin saanut kissa: BERRY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

BERRY

* n. 4-5 v

* naaras (steriloitu)

* Virossa.

Berryn tarina ei ole siitä onnellisimmasta päästä, Berry on löytynyt teollisuusalueelta Tallinnasta siten että koirat olivat purreet sitä pahasti takajalkaan. Niin pahasti että lopulta jalka meni osittain kuolioon ja täytyi amputoida. Löytäjä pystyi pitämään Berryä asumassa työpaikallaan, aina siihen asti kunnes joutui jättämään työnsä. Hän ei voinut viedä Berryä kotiinsa koiriensa takia ja niin tyttö päätyi Kasside Turvakodun hoitokotiin vuosi sitten talvella 2012. Jollakin tavalla viallisen kissan on kuitenkin hyvin vaikea ellei mahdotonta saada kotia Virosta.

Jalastaan huolimatta Berry leikkii ja pelaa kolmella jalallakin ihan hyvin. Vasen takajalka on amputoitu kinnernivelen kohdilta eli puolivälistä jalkaa. Berry pelkää joitakin toisia kissoja ja piileskelee usein mielellään hyllykön suojissa turvassa. Berry itse on ystävällinen sekä ihmisille että toisille kissoille. Tyttö on pienikokoinen pallero ja sen kaunis tiheä turkki vanuttuu helposti ja sitä täytyy harjata usein ettei se takkuunnu.

Berry on erityisadoptio, jolla uskomme olevan kuitenkin mahdollisuudet hyvään ja onnelliseen elämään vammastaan huolimatta, kodissa joka ymmärtää sen tarvitseman erityishuolenpidon.

Berry sai oman kodin kahden kanin kaverina Helsingistä maaliskuussa 2013.

Varaajana toimi Tiia.

Kuulumisia kotoa 6.3.13
Berryn kanssa ovat nämä ensimmäiset päivät sujuneet hyvin. Ensimmäinen ilta oli tietty kaikkea uutta. Berry pysytteli vessassa ja vessan edessä
nurkan takana pois meidän näköpiiristä. Yöllä kun kävin vessassa hän oli
kiivennyt makoilemaan sohvan selkänojalle. Sunnuntai aamun ja päivän Berry vietti sohvan alla piilossa, mutta saimme hänet muutaman kerran houkuteltua ulos rapsutettavaksi. Hän heti löysi
yhden kivan lelun jota purra ja nuolla. Hän myös rakastaa karvamattoani.
Illasta hän jo pysytteli ihan näkyvillä. Laitoimme hänelle peiton pediksi yhden hyllyn lattiatasolle ja siinä hän on nyt tykännyt lokoilla.

Ruoka alkoi jo sunnuntaina vähän maistua ja nyt vähän enemmän. Hän ei
varmaan vielä ole normaalilla tasolla, mutta ainakin hän syö ja juo kun
haluaa. Vessan kanssa on vaihtelevaa. Hän maanantaina viimein teki hädän ja käytti vessaa, ensimmäisen kerran ilman kantta ja toisen kerran kannen kanssa.
Eilen kuitenkin hän teki hätänsä olohuoneen lattialle. Olemme ottaneet
kannen uudestaan pois, mutta en tiedä onko sillä merkitystä. Ehkä Berry ei
pidä puupelleteistä. Matolääkkeen antaminen onnistui suht helposti. Olemme jopa leikkanneet
hänen etutassujen kynnet kun ne olivat tosi pitkät. Takajalka jäi vielä leikkaamatta. Namupalat kelpaavat, joten olemme häntä palkinneet.

Sellaista kaikkea näiden muutaman päivän aikana! Tässä oli jo aika paljon, mutta kaikkea voi sanoa tällasessa tilanteessa ja ollaan ihan innoissaan Berrystä. Kyllä siitä täällä pidetään erittäin
paljon!

21.3.2013 Uutta päivitystä.
Enää ei ole potta ongelmia. Kuten arvelin, se oli vain sitä alun sekavuutta tai jotain. Ruoka maistuu jo paremmin. Hän on pariin otteeseen tavannut puput. Toinen pupu ei välitä olleskaan, toinen on aika peloissaan. Berry on arka heitä kohtaan. Mutta ei tässä mitään ongelmaa ole heidän kanssa ollut 🙂
Berry leikkii melkein kaikilla leluilla mitä hänelle on hankittu. Alkuun
hyllypeti kelpasi oikein hyvin. Nykyään viltti ja tyyny sohvalla vievät
voiton. Nyt se makoilee mun vieressä tässä sohvalla. Rapsutuksia se
rakastaa.

Meillä menee todella hyvin täällä 🙂

16.7.2013 Kesäterveisiä Berryltä!
Kisulle kuuluu oikein hyvää. Hän nykyään avaa oven jotta pääsee meidän
kanssa sängylle nukkumaan. Ei joka yö, mutta silloin tällöin. Pupuja ei
haittaa yllättävä vieras yöllä. Berry on kanssa päässyt ensimmäisen kerran
käymään mökillä. Perheeni koira oli myös matkassa mukana. Reissu meni
todella hyvin. Berry ei ollut moksiskaan veneajelusta. Automatka oli vähän
liian pitkä niin piti maukua huomiota. Koirasta ei Berry ollut moksiskaan
vaikka koira sitä seurasi kuin hai laivaa ja tuijotti. Yöllä Berry
kiusoitteli koiraa, joten minun piti nukkua aitassa Berryn kanssa, jotta
koira voi nukkua rauhassa (ja äiti, jonka koira herätti). Berry vaikutti
nauttivan mökkeilystä. Tänä viikonloppuna uudestaan. Tällä kertaa myös
siskon koira mukana, joten katsotaan miten käy. Berry ja siskon koira ovat
jo tavanneet kotioloissa eikä silloin mitään tappelua syntynyt.

Viime viikonloppuna mentiin koko perhe piknikille viereiseen puistoon.
Puput ja Berry kaikki lopulta nauttivat saada olla ulkona. Berry pääasiassa
lokoili siinä viltillä meidän kanssa kun puput kirmasivat sinne ja tänne.
Ohessa kuva kun kaikki lapsukaiset makoilivat yhdessä <3

Kuvaterveiset Berryltä 15.1.2015!
Kuvissa myös Kulkureiden kautta tullut pieni Chicca-koira.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: