Kodin saanut koira: ONIX

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Lokakuu 2014Onix

* Arvioitu syntymäaika noin 2012

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

28.9.14
Onix on hylätty niinkuin niin hirvittävän moni muukin romanialaiskoira. Tämä ystävällinen ja sosiaalinen veijari hylättiin lähelle rautateitä kahden kylän välimaastoon paikkaan, jonne moni hylkää lemmikkinsä. Paikka valitaan siksi, että sieltä koira ei osaa kotiinsa.

Roxana Deissima käy ruokkimassa alueen koiria ja joka kerta, kun Roxana meni rautateille, Onix kiersi tassunsa tämän jalkojen ympäri, kunnes eläinrakkaan Roxanan oli annettava periksi ja otettava Onix mukaansa. Asuessaan Roxanan luona se on oppinut kävelemään hihnassa, mutta se tulee vaatimaan paljon työtä matkallaan kotikoiraksi. Onix on aktiivinen ja leikkisä koira ja etsiikin aktiivista kotia, joka on valmis panostamaan sen fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin. Vaikka Onix onkin sosiaalinen ja tulee toimeen muiden koirien kanssa, se saattaa olla ajoittain dominoiva toisten urosten kanssa sekä on osoittanut merkkejä resurssiaggressiivisuudesta lelujensa kohdalla, joten varmuuden vuoksi luovutamme Onixin vain nartun seuraksi koirakokeneeseen kotiin. Onix on tavannut kissoja, eikä ole osoittanut aggressiivisuuden merkkejä, joten se saattaisi tulla toimeen kissan kanssa, kunhan vain molemmat saavat aikaa totutella toisiinsa. Lapsia Onix ei ole tavannut.

Onix on kooltaan noin 15 kg ja 49 cm.

18.10.14
Lisätty hurmaavalle Onixille muutama video.

24.10.14
Lisätty muutama kuva edelleen kotiaan odottavalle Onixille.

30.10.14
Lisätty kuvia ja video. Reipas ja aktiivinen Onix odottelee edelleen tarhalla kotiaan. Sen arki koostuu leikistä ja levosta. Parasta olisi, jos tämän kaiken saisi kokea rakastettuna lemmikkinä.

9.1.15
Lisätty pari videota iloisesta koirapojasta.

29.1.15
Onix on saanut oman kodin Hollannista. Onnea Onix ja perhe!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Onixin varausasioissa sinua auttaa Maarit Auranen.

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: