Kodin saanut koira: LEENA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Leena seurailee tapahtumia

Leena seurailee tapahtumia

LEENA

* n.1-vuotias

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

26.12.2014
Leena hakeutui itse eläinsuojelijan Luiza Mandrun luokse, kun Luiza oli odottamassa joululahjalähetystä tien varressa. Leena osoittautui erittäin lempeäksi ja ystävälliseksi koiraksi, joka oli heikossa kunnossa ja nälkiintynyt. Paksun turkin takia sitä ei ehkä kuvissa näe, mutta kylkiluut tuntuvat selvästi. Leena painaa tällä hetkellä n.7kg, hyvän ruokinnan ja lihasmassan kasvamisen myötä, painoa saisi tulla muutama kilo lisää.

Leena on tullut toimeen muiden koirien kanssa, sekä nähnyt kissoja. Leena ei juurikaan hauku ja on muutenkin ollut helpohko hoidettavana.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Leena saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Leena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen,oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

29.12.2014
Leenalle on löytynyt ihan ikioma koti ja hän pääsee nauttimaan elämisestä kotikoirana ja rakastettuna perheenjäseneneä 🙂 !

30.1.2015
Leena saapui omaan kotiinsa. Onnea kaikille perheenjäsenille!

8.2.2015
Saatiin ihania kotikuulumisia Leenan perheeltä, kiitos 🙂 :

“Leenan kuulumisia, viikon on ollut nyt kotona. Leenalla menee erittäin kivasti tällä hetkellä. Alku jännitys oli jo muutaman päivän jälkeen historiaa, eikä enää tarvinnut nukkua sängyn alla, nykyään nukkumapaikaksi kelpaa itse sänky, tai sohva. Leena on erittäin iloinen tyttö, on koirakaverinsa Rudin kanssa kuin paita&peppu, samoin perheen lapset saavat tytön joka kerta yhtä iloiseksi. Leena syö ja nukkuu hyvin, muutamasti yöllä herää hieman haukahtamaan jos ulkoa kuuluu ääniä/hesarin jakajalle. Ulkona tyttö tykkää olla kovasti ja lumihangessa on ihana möyriä. Hän on kaikin puolin energinen, reipas, fiksu, utelias ja iloinen tapaus, juuri sellainen kuin kuuluukin. Kyllä meitä lykästi kun hänet saimme! Aurinkoista kevään odotusta kaikille!”

Varauksessa auttoi Mia Takolander.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: