Kodin saanut: CHARA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

CHARA

* n.1-2 vuotias

* narttu

* Virossa

 

 

 

 

Kaunistakin kauniimman Charan elämänalku ei ole ollut mitä helpoin. Chara löydettiin elokuun lopussa Lasilan kunnasta n.10 km:n päästä Rakveresta. Paikallisten mukaan se oli luultavasti heitetty autosta tien varteen. Chara oli myös löydettäessään ollut erittäin kirppuinen ja täynnä matoja.

Entiseen elämäänsä verrattuna Chara voi nyt loistavasti. Sen turkki on vaihtumassa ja osa karvoituksesta on hyvin lyhyttä ja hentoista. Pitkissä pöksykarvoissa roikkuu rastoja, joita yritimme nappailla aina tilaisuuden tullen pois. Koirasta kuitenkin näkee että siitä tulee ulkonäöllisesti upea.

Myös Charan luonne on vieraita ihmisiä kohtaan upea. Se suukottelee ja hakee huomiota häkkirivistöstä haukkumalla. Hihnakäytöksessä on vielä opettelemista, mutta ei tyttö ole lainkaan se hankalin lenkitettävä.

Chara on luonteeltaan erittäin aktiivinen ja toimelias, joten tulevassa kodissa sen kanssa olisi äärettömän hyvä harrastaa jotain. Sohvaperunaa Charasta ei saa tekemälläkään! Myös Charan haukkuherkkyydestä johtuen sitä ei ensimmäisenä tulla suosittelemaan kerrostaloon. Chara tulee toimeen urosten kanssa, joten tulevassa kodissa sellainen voisi myös olla olemassa.

Charan säkäkorkeus on n. 55-60 cm. Tyttö odottelee omaa kotiaan Virumaan varjupaikassa.

päivitetty 16.9.2012

Chara on testattu tarhalla kissojen kanssa, eikä sitä tulla suosittelemaan kissaperheeseen.

päivitetty 25.9.2012

Chara sai kodin Virosta.

Päivitetty 8.11.2012

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: