Kodin saanut: CLAPAUGA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

CLAPAUGA

* noin 2,5-vuotias

* steriloitu narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

Clapauga, Luppakorva, on löydetty muutaman muun koiran kanssa reilu vuosi sitten vilkkaasti liikennöidyn romanialaisen A1-moottoritien varresta, missä se oli vaarassa jäädä autojen yliajamaksi. Siitä asti se on ollut paikallisen eläinsuojelija Anda Murgun hoivissa. Koska Anda oli sitä mieltä, että tämän seurallisen tytön olisi jo korkea aika saada oma koti, Clapauga on juuri mennyt opettelemaan kotikoiran elämän alkeita erään Andan ystävän luokse. Siellä se siis toiveikkaana odottaa, josko sitä kohtaisi se suurin onni elämässä – rakastava koti sen loppuiäksi.

Clapauga on noin 2,5-vuotias, todella hyväluonteinen ja ystävällinen tyttökoira, joka on varustettu lempeillä silmillä ja upeanvärisellä turkilla. Anda kuvaa Clapaugaa erityisen fiksuksi koiraksi. Se tulee toimeen kaikkien kanssa, ja vaikka se onkin perusluonteeltaan iloinen, se ei ole mikään hössöntössö. Painoa sille on kertynyt noin 12 kg verran, ja se on steriloitu.

Clapauga on elänyt Andan luona muiden koirakavereiden kanssa samassa laumassa, sulassa sovussa kohtalotovereidensa keskellä. Se ei hauku turhia, ainoastaan tarvittaessa, kuten kunnon koiran kuuluukin, joten sen voisi kuvitella asumaan niin kerros- kuin omakotitaloonkin.

Clapauga etsii sitoutunutta kotia, jossa on aikaa ja halua paneutua sen kotiutumiseen. Clapauga tullaan luovuttamaan sirutettuna, loishäädettynä, rokotettuna ja oman EU-passin omaavana.
Jos olet tutustunut sivuillamme koiran omistajan oppaaseen ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja uskot voivasi tarjota tälle luppakorvalle turvallisen kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Taijaan.

Clapaugalle on nyt lisätty kotihoitajan ottamia, uunituoreita upeita kuvia!

Päivitetty 13.2.2013

Clapauga, tuttavallisemmin Flap, on nyt ollut viikon verran kotihoidossa Romaniassa. Hoitajansa mukaan Flap on oppinut paljon uusia temppuja näinkin lyhyen ajan sisällä, se on nopea & motivoitunut oppimaan ja hyvin miellyttämishaluinen. Tyttö seuraa kotona hoitajaansa ja ottaa mallikkaasti kontaktia. Fiksussa Clapaugassa voisi siis olla ainesta aktiiviseksi harrastekoiraksi!

Päivitetty 17.2.2013

Ihana Clapauga on saanut kodin Romaniasta, mikä on varsin harvinaista. Onnea uuteen elämää, Luppakorva!

Päivitetty 4.3.2013

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: