Kodin saanut: DAZZLE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

DAZZLE

* n.7 kk

* kastroitu uros

* Suomessa.

 

 

 

Veljekset Dazzle ja Razzle ovat syntyneet kadulle Romaniassa, kuten niin monet ja taas monet kulkukoirat. Näillä pennuilla kävi kuitenkin onni, sillä romanialainen eläinsuojelija Giovanni Razvan huomasi pienen perheen pentujen ollessa alle kahden kuukauden ikäisiä ja Giovanni alkoi katsoa perheen perään vieden niille joka päivä ruokaa ja totuttaen niitä ihmiseen. Pian Giovanni alkoi etsiä perheelle turvallisempaa paikkaa olla ja hän löysi perheelle hoitopaikan erään perheen pihalta, jossa ne saavat elää turvassa ja niillä on aidattu alue ja niistä pidetään päivittäin huolta. Emo ja kaksi pentua ovat jo saaneet kodit ja nyt etsimme koteja perheen kahdelle viimeiselle pennulle, nyt noin 7 kuukauden ikäisille pojille, Dazzlelle ja Razzlelle.

Dazzle ja Razzle ovat avoimia, sosiaalisia, leikkisiä ja reippaita nuoria miehiä, jotka ovat sosiaalistuneet Giovannin ja hoitoperheen ansiosta hienosti. Ne nauttivat ihmisen seurasta ja viihtyvät hyvin myös keskenään ja muiden koirien kanssa. Pojat ovat tottuneet myös lapsiin hoitopaikassa, joten niiden tulevat koditkin voisivat sijaita lapsiperheissä. Pojille etsitään siis erillisiä koteja, mutta niiden tulevassa kodissa voisi ihan hyvin olla koirakaveri odottamassa.

Veljekset ovat nyt noin 10-kiloisia ja tulevat aikuisina olemaan maksimissaan keskikokoisia, eli 15-20 kiloisia. Dazzle ja Razzle eivät hoitopaikassa hauku erityisen paljon, joten tulevat kodit voivat sijaita kerrostalossakin, mutta tietytsi pitää ottaa huomioon että pojille täytyy opettaa kaikki lähes alusta saakka, kuten hihnassa kävely ja sisäsiisteys. Pojat ovat kuitenkin helposti nameilla ja kehuilla motivoitavissa, joten niiden opettaminen uuden elämän oppeihin ei liene kovin haastavaa.

Yhteydenotot Sallalle.

Päivitetty 23.8.2012

Dazzle painaa tällä hetkellä 11 kiloa, sen säkäkorkeus on 32 cm ja pituus 50 cm.

Linkeistä löytyy videoita Razzlesta ja Dazzlesta:

http://www.youtube.com/watch?v=P-Dtkbzc-Iw&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=_tsHPObGfIQ&feature=youtu.be

Dazzle ja Razzle on kastroitu 1.9.2012.

Päivitetty 1.9.2012

Dazzle on siirtynyt tänään Suomeen kotihoitoon. Päivitämme pian Dazzlen kuulumisia kotihoidosta.

Päivitetty 17.9.2012

Dazzle jää asumaan kotihoitopaikkaansa 🙂

Päivitetty 20.9.2012

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: