Kotia etsivä: LIANA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

LIANA

* n. 3 vuotias

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

Liana on tällä hetkellä Glinan tarhalla etsimässä omaa kotiaan.

Kävelen läpi häkki rivistön, yhden tarhan asukas, keskikokoinen narttu kiinnittää huomioni. Kävelen nartun luokse ja mene kyykkyyn aidan vierelle. Narttu astelee rauhallisesti luokseni ja kääntää minulle selkänsä, nojaa aitaan ja jää siihen silmät kiinni nauttimaan rapsutuksista. Tuo narttu on nimeltään Liana.

Liana on rauhallinen ja erittäin ystävällinen tyttö. Liana hakeutuu ihmisen kainaloon heti häkkiin mentyäni ja nauttii silmin nähden huomiosta. Liana käyttäytyy ihmisiä kohtaa todella kiltisti ja kohteliaasti.

Liana on toisia koiria kohtaan hieman pomotteleva. Liana tietää arvonsa ja näyttää kyllä muille tarpeen vaatiessa missä kaappi seisoo. Liana asustaa samaa häkkiä aran uroksen kanssa ja tulevassa kodissakin voisi mahdollisesti olla uros kaveri.

Liana tulevan kodin tulee olla valmis opettamaan tytölle kaikki perustaidot alusta alkaen, tyttö ei osaa kävellä remmissä, eikä se ole sisäsiisti. Mutta Liana on varmasti nopea oppimaan ja tyttönen tulee olemaan mitä parhain perheenjäsen.

Painoa Lianalla on nyt n. 17kg.

Liana sai kodin Hollannista lokakuussa 2012.

Päivitetty 23.09.2012

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: