Kodin saanut: FANNY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

FANNY

* noin 2-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

03.06.2013

Fanny on elänyt nuoren ikänsä kotikoirana. Alkuvuodesta 2013 sen omistaja kuitenkin hylkäsi tytön koiratarhalle Galatiin huomattuaan Fannyn olevan tiineenä. Ankeissa tarhaoloissa Fanny synnytti pennut, joista vain yksi selvisi hengissä. Nuori emo sinnitteli ja hoivasi ainokaistaan tarhan kylmällä lattialla.

Paikalliset eläinsuojelijat tekevät silloin tällöin käyntejä näille ns. kuolemantarhoille, mikä koitui myös Fannyn onneksi. Se pelastettiin ainoan eloon jääneen pentunsa kanssa ja tuotiin ehkäpä Romanian edistyksellisimpään koirien turvapaikkaan, Red Panda Romanian ylläpitämälle pienelle tarhalle, joka sijaitsee Bukarestin ytimessä. Siellä Fanny on voinut rauhoittua ja tasaantua julkisen tarhan stressistä, saanut ruokaa, vettä ja kokonaisvaltaista huolenpitoa.

Niin moni Fannyn kohtalon kokeva narttu hiipuu hiljalleen pois sietämättömissä oloissa keskitysleirimäisillä romanialaisilla julkisilla tarhoilla. Fannyn onnenpotku oli saada toinen mahdollisuus ja toivottavasti jatkossa myös oma perhe – sellainen, joka ei hylkäisi sitä enää koskaan.

Red Pandan aktiivit kertovat Fannyn olevan todella ystävällinen, miellyttävä ja iloinen nuori koira. Se viihtyy ihmisten parissa ja nauttiii suunntattomasti ihmisten huomiosta. Se tulee hienosti toimeen muiden koirien, niin narttujen kuin urosten, kanssa. Tästä huolimatta Fanny voisi olla oikein tyytyväinen perheen ainoana koirana, eikä pistäisi pahakseen saadessaan perheensä jakamattoman huomion & kaikki tarjolla olevat rapsutukset ihan vain itselleen. Kissoista Fanny ei pidä. Reippaasta ja solakasta Fannysta voisi saada ystävän niin peruslenkkeilyyn kuin aktiivilajeihin. Painoa sillä on arviolta 16-20 kg.

Fanny tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.

Jos olet tutustunut sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja tiedät voivasi tarjota tytölle turvallisen kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Taijaan.

03.07.2013

Fanny on lentänyt Isoon-Britanniaan fosteriin ja etsii sieltä käsin itselleen loppuelämän kotia. Kotionnea Fannylle <3

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: