Kodin saanut: NIKITA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

16.3.2013

NIKITA

* n. 1v

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa.

 

 

 

 

5.11.2012

Pippurinen, pieni Nikita-tyttö asuu Asociata A Doua Sansan Glinan tarhalla itseään isompien koirien kanssa. Talven tullessa olosuhteet tarhalla muuttuvat ankariksi ja Nikitan toivoisi pääsevän oman kodin lämpöön ennen sitä.

Nikita on oppinut pärjäämään muiden, jopa itseään paljon isompien koirien kanssa ja tyttö osaa puolustautuakin tarvittaessa. Nikita arvostaa menoa ja meininkiä ja tykkää leikkiä muiden koirien kanssa. Nikita rakastaa ihmisiä ja viihtyy leikin tiimellyksen lomassa myös hyvin sylissä. Nikita on avoin, rohkea ja utelias pentu, joka ei jää muiden jalkoihin.

Nikita etsii nyt kotia jossa ymmärretään pienen mutta pippurisen koiranpennun tarpeita. Nikita kaipaa palkitsevaa koulutusta, jotta oppisi kotikoiran tavoille. Nikitan tulevan kodin tulee pohtia tarkasti pystyykö tarjoamaan tälle täpäkälle neidille paikan perheenjäsenenä seuraavat n. 10-15 vuotta.

Nikita painaa nyt n. 4-5kg ja tulee siis aikuisena olemaan maksimissaan keskikokoinen n. 15 kg painoinen koira. Nikita luovutetaan steriloituna, sirutettuna, rokotettuna ja loishäädettynä.

 

6.11.2012

Nikitalle lisätty uusia kuvia.

 

28.12.2012

Nikitalle lisätty uusia talvikuvia. Ikä päivitetty.

9.2.2013

Nikitan hyvä kaveri Spock on jo viettänyt tovin kotikoiran elämää, mutta Nikita jatkaa eloaan tarhalla toisten koirien seurassa, vähäisillä ihmiskontakteilla. Talvi ei ole pienen lyhytkarvaisen neidon parasta aikaa tarhalla. Nikita siis kaipailee jo kovasti sitä ikiomaa kotiaan, jossa oppia kotikoiran tavoille saaden rajoja ja rakkautta, sopivassa suhteessa. Mistä löytyisi reippaalle Nikita-neidolle oma koti?

 

6.3.2013

Kevät on saapunut Romaniaan! Glinan tarhalla koettiin harvinaisen ihana sunnuntaipäivä, kun paikalle saapui vapaaehtoisia auttamaan tarhan arjessa. He ruokkivat, siivosivat, kantoivat koirille vettä ja juttelivat ja antoivat huomiota jokaiselle koiralle! He myös korjasivat joitain aitoja ja toivat koirille ruokaa tullessaan. Lisätty kuva Nikitasta tuona onnellisena ja kauniina päivänä!

 

21.3.2013

Salla, Sini ja Taija näkivät Nikitan Romanian matkallaan 16.3.2013.

Nikitasta huomaa ensimmäisenä että se on pehmentynyt, aikuistunut, muuttunut tasapainoisemmaksi. Se ei ole enää sellainen joka suuntaan riekkuva pikkulikka, vaan nyt siinä on nuoren neidin hienostunutta harkintaa, terveellä tavalla se pohtii asioita hetken ennen kuin ryntää toteuttamaan niitä.

Nikita elää edelleen suurimmaksi osaksi vapaana tarhan alueella, sekalaisessa vaihtuvassa koirakokoonpanossa, missä on koiria aivan pikkuruisista pennuista vanhempiin koiriin. Nikita tulee hyvin kaikkien kanssa toimeen ja se on todella hyvä puhumaan koiraa. Nikita myös hakee kontaktia ihmisiin ja vaikkei se ryntääkään ensimmäisenä vieraiden ihmisten syliin, siitä huokuu miellyttämishalu ja uteliaisuus kaikkea kohtaan.

Nikita on hyvin kaunis, ja se on kasvanut keskikokoiseksi koiraksi, tällä hetkellä se on noin 50 cm korkea ja painaa arviolta 20 kg.

 

19.4.2013

Nikita on saanut tarhalla uusiksi kavereikseen hirvittään suloiset Gremlins-pennut. Nyt Nikita saa taas nauttia elämästään siinä määrin, kun se on mahdollista tarhaolosuhteissa! Kuitenkin ajan mittaa Gremlinsitkin luultavasti saavat omat kodit ja Nikita jää edelleen tarhalle, jälleen kerran.. Olisi jo tämän ihanan tytön aika päästä omaan kotiinsa sulostuttamaan jonkun perheen elämää!

 

21.5.2013

“Pieni ja pippurinen” Nikita on kasvanut nyt noin vuoden ikäiseksi, reippaaksi ja huolehtivaiseksi nuoreksi naiseksi. Nikita juoksentelee tarhan alueella vapaana ja hoitaa aina tilanteen mukaan tarhalla olevia pentuja. Glinan tarhalla on kuitenkin nyt liikaa koiria vapaana, joten Nikita joudutaan pian sulkemaan häkkiin. Olisi kurjaa, jos Nikita todella joutuisi luopumaan “vapaudestaan” ja pentujen hoidosta.. Jos niistä on pakko luopua, ottaisi tyttö varmasti mielummin vastaan oman kodin ja omat ihmiset, kuin häkkielämän..

 

11.6.2013

Kulkurien porukka tapasi Nikitan reissullaan kesäkuun alussa Glinan tarhalla. Nikita on nyt joutunut asumaan häkkiin, tosin hänellä on siellä seuraa riittämiin, sillä samassa häkissä asuvat kaksi pentuetta jotka löytyvät myös meidän sivuilta etsimässä uutta kotia: Fruity-Girlsit ja The Gremlinsit. Nikita sietää pentuja hyvin ja leikkii niiden kanssa kauniisti. Nikita tulee edelleen toimeen myös muiden koirien kanssa. Kauaa ei Nikita kuitenkaan voi samassa häkissä pentujen kanssa asustaa, koska pennut kasvavat ja häkki käy ahtaaksi. Oliskin mahtavaa, jos Nikita pääsisi sitä ennen matkaamaan omaan kotiinsa!

 03.07.2013

Nikita sai kesäkuussa kodin Saksasta.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: