Päivitetty 12.04.2013

Kodin saanut: FRIDA


 

 

FRIDA

* n. 1v

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

31.3.13

Buzaun kylässä, 110 kilometrin päässä Bukarestista, sijaitsi kunnallinen koiratarha, jossa olot olivat, kuten lähes kaikilla romanialaisilla kunnallisilla tarhoilla, hyvin askeettiset ja muistuttivat lähinnä koirien keskitysleiriä. Ruokaa, lämpöä ja tilaa oli olemattomasti, kukaan ei välittänyt koirien alkeellisestakaan hyvinvoinnista ja tulevaisuus oli synkkä.

Talven aikana tilanne meni mahdottomaksi, sillä tarha sijaitsee peltojen ja metsän takana, jonne ei lumen takia välillä päässyt moneen päivään.
Romanialaiset eläinsuojelijat kokosivat voimansa entisestään raskaan työnsä lisäksi ja pelastivat tarhalta 40-50 koiraa eri hoitopaikkoihin ja yksityisiin tarhoihin.
Buzaun koirista 18 on tällä hetkellä yhteistyökumppanimme Anda Murgun vastuulla ja ne on sijoitettu yksityiselle koiratarhalle, jossa koirat ovat ulkona, mutta ne saavat päivittäin ruokaa, niistä huolehditaan ja ne pääsevät eläinlääkärille tarvittaessa.Anda on saanut tukijoistaan saksalaisia ja tanskalaisia kummeja Buzaun koirille, joiden avulla Anda saa maksettua yksityisen tarhan pitäjälle koirien hoidosta ja ruuasta. Osa koirista tulee Kulkurien sivuille etsimään omia kotejaan.

Kaunis Frida neitokainen on yksi onnellisista, joka pääsi pois Buzausta ja omaa kotia etsimään. Frida on luonteeltaan pehmeä, kiltti, jopa hieman ujo, mutta ihmiseen tutustuttuaan osaa nauttia läheisyydestä. Frida tulee toimeen muiden koirien kanssa ja saattaisikin hyötyä kivasta, rauhallisesta koirakaverista joka opastaisi tytön kotikoiran tavoille. Frida tykkää myös kissoista ja nukkuu mielellään näiden kanssa.

Frida kaipaa sitoutunutta perhettä, jossa ymmärretään herkän ja silti elämäniloisen koiraneidin tarpeita. Perhettä joka on tarkasti harkinnut koiranhankintaa ja on valmis sitoutumaan tähän kaunokaiseen seuraavaksi 10-15 vuodeksi. Fridalle on todennäköisesti kaikki hihnalenkeistä ja sisäsiisteydestä lähtien uutta ja tyttö tarvitsee siksi perheen joka haluaa antaa tytölle aikaa oppia kaikki tarvittavat kotikoiran tavat rauhallisin ja palkitsevin keinoin. Fridasta saa joku onnellinen  loistavan kumppanin ja perheenjäsenen.

Frida on pienikokoinen n. 10 kilon painoinen nuori vuoden ikäinen tyttö. Frida tullaan luovuttamaan steriloituna, sirutettuna, loishäädettynä ja rokotettuna, sekä oma EU-passin omaavana.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

12.04.2013

Frida sai oman kodin Saksasta.

 

e.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.