Päivitetty 14.10.2013

Kodin saanut: KORA


KORA

* n 7 vuotta

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

16.9.2012

Sympaattinen Kora asuu tällä hetkellä eläinsuojelija Anda Murgulla yli sadan muun koiran kanssa. Kora päätyi Andalle n. viisi vuotta sitten kun se haettiin kunnalliselta tarhalta Glinan tarhalle, josta Anda otti lopulta Koran luokseen.

Kora on välillä joutunut Andalla muiden koirien kiusaamisen kohteeksi ja nyt tytölle etsitäänkin rauhaisaa loppuelämän kotia, jossa saa elää rakastettuna kotikoirana.

Kora on kiltti ja rauhallinen koira, joka tulee toimeen urosten kanssa. Koraa ei suositella toisen nartun kaveriksi, koska tulee vain joidenkin saman sukupuolen edustajien kanssa toimeen. Kora ei oikein ymmärrä myöskään kissojen päälle ja etsiikin siksi kissatonta kotia. Kora saattaa suojella ruokaansa muilta koirilta, mutta ihmiset ovat Koralle aterian äärelläkin täysin ok. Kora haukkuu satunnaisesti, joten kerrostalo ei välttämättä ole paras mahdollinen asumismuoto tälle neidolle.

Kora on keskikokoinen n. 45 cm korka ja 14 kg painoinen koira. Kora tullaan luovuttamaan rokotettuna, loishäädettynä ja sirutettuna.

Mistä löytyisi tälle herkälle ja rauhaa rakastavalle vanhemmalle neidolle oma loppuelämän koti?

 

3.11.2012

Lokakuun lopulla yhdistyksen edustajat kävivät Romaniassa ja tapasivat myös Koran. Tässä heidän kertomaa:

Kora-käsittämättömän symppis tyttö! Kora kuikuili meitä kun vietimme toisessa aitauksessa aikaa ja aikansa odotettuaan meitä katsomaan myös häntä Kora hyppäsi aidan yli ja tuli luoksemme saamaan osansa huomiosta. Kora ottaa osuutensa rapsutuksista onnellisena mutta vaatimattomana vastaan. Sydän meinaa särkyä Koran auliisti väistäessä sivumpaan hösöttävämpien kavereiden alta, ettei vain aiheuttaisi hankaluuksia. Koralle toivoisi omaa kotia ihan erityisen kovasti.

Koralle lisätty myös kuvia.

 

28.12.2012

Koralle lisätty talvisia kuvia.

9.2.2013

Kora etsii edelleen omaa kotia, jossa ymmärretään vanhenevan koiran tarpeita. Kora kaipaa perhettä, jossa viettää rauhassa loppu elämänsä rakastettuna ja arvostettuna.

Kora siirretty seniorikoirien kategoriaan.

21.3.2013

Tapasimme Koran matkallamme Romaniaan 17.3.2013.
Ensimmäinen yllätys oli se ettemme muistaneetkaan miten pikkuinen Kora on! Tyttöhän on varsin syliin mahtuvaa sorttia, säkäkorkeus on noin 45 cm ja painoa sirorakenteisella tytöllä on ehkä 12-15 kg.
Toinen asia mikä oli jo päässyt unohtumaan, oli se miten kertakaikkisen, hämmentävän suloinen ja liikuttava koira Kora on. Se ehkä usein unohtuu “kauniimpien” koirien varjoon, mutta Koran jälleen tavattani en ole sitä voinut unohtaa. Kora jätti lempeydellään, vaatimattomuudellaan, hellyyttävyydellään ja suloisuudellaan lähtemättömän jäljen sydämeeni.
Kora odottaa ensin että hänet huomataan. Kun on Koran vuoro tulla syliin, Kora painautuu tiiviisti kiinni koko pienellä ruumiillaan ja huokaa syvään. Sen silmät painuvat kiinni ja se rentoutuu kaiken ympärillä tapahtuvan haukkumisen, häsellyksen ja huudon keskellä. Ihan kuin se ajattelisi olevansa turvassa, voivansa hetkeksi lakata pelkäämästä seuraavaa konfliktia, seuraavaa kylmyyttä, seuraavaa nälkää.
En tiedä kuinka kauan istuimme sylikkäin, enkä tiedä kummalle ero oli vaikeampi. Jätin Koran häkkiinsä ja lupasin että sen odotus päättyy ihan pian.

Kora on enemmän alistuvaa kuin dominoivaa sorttia ja isossa laumassa konfliktien keskellä Kora jää yleensä alakynteen, joten Koran turvallisuudenkin takia olisi erittäin tärkeää että se löytäisi pian kodin. Kora ei itse aloita kärhämää koskaan ja väistää aina itse mielummin kuin osallistuu tappeluihin. Korassa pilkistää leikkisä, iloinen koira, joka varmasti pääsisi enemmän oikeuksiinsa kotioloissa, tarhalla koran valloittava persoona jää huomaamatta jollei huomaa katsoa oikein tarkkaan.

Katsothan tarkkaan, näetkö saman kuin minä sain nähdä?

Lisätty Koralle uusia kuvia.

26.3.2013

Kora on varattu omaan kotiinsa 🙂

12.4.2013

Kora matkusti Suomeen omaan kotiinsa

Koran varausta hoiti Kata.
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.