Päivitetty 13.10.2013

Kodin saanut: FRUMUSICA (nyk. Mustika)


FRUMUSICA

* n. 3-vuotias

* steriloitu narttu

* Romaniassa.

 

 

 

08.10.2012

Frumusica on päätynyt yhteistyökumppanimme Anda Murgun luokse Glinan tarhalta, vain 2-3 kuukauden ikäisenä pikkupentuna. Frumusica oli tuolloin hyvin pikkuruinen ja sairas. Nyt Frumusica on jo 3-vuotias neitokainen ja valmis löytämään itselleen sen oman lopullisen kodin.

Frumusica on pienikokoinen, painoltaan n. 7-8 kiloinen, steriloitu ja rokotettu tyttönen. Frumusica on elänyt Andalla sisätiloissa muiden koirien ja kissojen kanssa. Frumusica siis tulee toimeen kaikkien kanssa ja on hyvin ystävällinen kaikille. Frumusica on hyvin käyttäytyvä, mukava koira, jonka adoptointia ei Andan mukaan tarvitse katua. Frumusica sopii loistavasti myös lapsiperheeseen.

Frumusicalle siis etsitään sitoutunutta, huolehtivaa ja rakastavaa kotia, jossa voi olla sekä kissoja, muita koiria, että lapsia. Frumusicasta saa varmasti hienon kumppanin sekä sohvalle, että monenlaiseen arjen puuhailuun.

05.11.2012

Kulkureiden Sallan kertomaa Frumusicasta Romanian matkaltaan lokakuussa:

Frumusica-hirveän paljon sympaattisempaa tyttöä saa hakea. Tapasimme Frumusican Andan luona ja pikkuinen todella sulatti sydämiä. Frumusica on sosiaalinen ja varmasti olisi reippaampikin, mutta isossa koiralaumassa se mielummin väistää kuin joutuu nokkapokkaan toisten koirien kanssa. Ujuttauduttuaan lähelle Frumusica on onnessaan saadessaan huomiota ja etenkin päästessään syliin, mutta silloinkaan se ei sekoa riemusta vaan on hiljaisen tyytyväinen oloonsa. Uskon että Frumusica tulee kotioloissa kuoriutumaan leikkisämmäksi ja energisemmäksi ja joku tulee olemaan hyvin onnekas saadessaan Frumusican kaltaisen kultakimpaleen elämäänsä.

21.12.2012

Frumusica saapui omaan kotiinsa Suomeen 14.12.2012

06.03.2013

Mustika (ex-Frumusica) lähettelee iloisia terveisiä kotoaan. Kaikki on sujunut mainiosti ja omistajan mukaan tyttönen on mitä ihanin sylirapsu kaveri. Lisätty myös kuva kotoa.

24.9.2013

Kuvankaunis Mustika lähettää loistavia terveisiä kotoaan:

Meillä on siis mennyt hyvin. Talvella pyörähdimme tarkistusreissulla eläinlääkärissä, jossa saimme lisävinkkejä Mustikan turkin ja ihon hoitamiseen, ja nyt neidin turkki kiilteleekin siihen malliin, että aurinkoisina päivinä koiraneitiä on pitänyt tiirailla aurinkolasein. Mustikasta on kehkeytynyt kodin etäsuhteilun myötä myös varsin tottunut matkailija, sillä Joensuu-Helsinki-junamatkalle se on päässyt kevään ja kesän aikana useita kertoja. Ehkä tämän takia Mustika suuntaisi aina pidemmillä iltalenkeillään mieluiten Joensuun rautatieaseman tienoille. Myös bussissa ja henkilöautossa matkusteluun Mustika on tykästynyt.

Kolmen kissani kanssa Mustika tulee hyvin juttuun. Jopa niin hyvin, että siitä on tullut kissakolmikkoni erakon ja kiusatuimman jäsenen paras kaveri ja puolustaja. Kissoistani nuorin käy puolestaan usein puskemassa itseään Mustikan kylkeen, mikä jaksaa hämmentää koiraa joka kerta. Se kun ei isomman kokonsa puolesta pysty tekemään samaa kissalle. On kokeillut.

Mustika viihtyy hyvin kaupungissa, mutta ihan kuten kodin ihmiset ja kissatkin, mukavinta on maalla. Meillä on ollut lomilla tapana vuokrata tahi etsiä tuttujen kautta kesämökki/maalaistalo, jossa on sitten vietetty aikaa. Mustikalle tämä on tarkoittanut juoksulenkkejä ja juoksentelua yleensäkin ilman hihnaa ja naapurin räksyttävää Anni-mummoa (koira), ja koiruudelle se on kelvannut paremmin kuin hyvin. Näiden mökkireissujen myötä Mustikan vartalosta ovatkin karisseet talven aikana kerääntyneet melkein liikakilot ja koira tuntuu muutenkin olevan innokkaampi lenkkeilijä kuin ennen.

Ainoa näppylä hyvin sujuneessa yhteiselossa on Mustikan tapa ärhennellä meillä käyville vieraille sekä lenkillä muille koirille. Etenkin miehet Mustika kokee uhkaaviksi, naisvieraat selviävät usein vähemmällä haukkumisella ja ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen Mustika ei hauku heitä enää lainkaan. Tähän ongelmaan ei vielä oikein toimivaa ratkaisua ole löytynyt, mutta ilmeisesti se vaatii myös aikaa ja kärsivällisyyttä. Tuttujen seurassa Mustika on ihan mahtava koirulainen, joka opastaa hyvin mielellään tarttumalla kevyesti hampaillaan rapsuttavaan käteen ja viemällä sen johonkin sopivaan rapsutuksia kaipaavaan kohtaan.

Kiitos Mustikan perheelle ihanista terveisistä. Lisätty kuvia kotoa.

Mustikan varaajana toimi Johanna

Kuvat saa klikkamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.