Kodin saanut koira: OLGA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Olga

OLGA

* n.3-4 vuotias

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

21.3.2013
Pienen pienen Grace tytön elämä alkoi hymyilemään sinä päivänä kun eräs Romanialainen eläinlääkäri löysi tytön kadulta ja pelasti sen sieltä turvaan.

Tänäpäivänä Grace on Onevet eläinlääkäri aseman hoitolassa Bukarestissa, toisten kadulta löydettyjen ja kotia etsivien koirien kanssa. Grace asustelee samoissa kenneltiloissa neljän muun pienen koiran kera, joiden kanssa elo on pääsääntöisesti rauhallista ja seesteistä.

Grace on kiltti, rauhallinen ja sylissä viihtyvä koira. Tyttö osaa myös leikin taidon ja rohkenen epäilläkin, että rauhallinen Grace vielä vilkastuu omaan kotiin päästessään 😉

Koska Grace tulee toimeen toisten koirien kanssa, niin sen uudessa kodissa voisikin olla mukava ja rauhallinen koirakaveri odottelemassa.

Tämä pieni tyttönen painaa vain n. 5 kg ja säkäkorkeus on päätähuimaavat kuin 30 cm. Grace on matkustamassa Suomeen kotihoitoon 29.3.13.

9.3.2014
Grace, nykyinen Olga on siis ollut Suomessa jo lähes vuoden. Koska Olgan jalassa on synnynnäinen vamma, se poistettiin kotiaetsivistä koirista ja se jatkoi elämäänsä kotihoidossa. Hoitokodin aikapuutteen vuoksi Olga etsii kuitenkin nyt omaa kotia, joka sitoutuu Olgaan sen loppuelämän ajaksi.

Olga on pirtsakka pikkuinen (paino alle 6,6 kg, säkä noin 35 cm) leikattu narttu, jonka ikä on arviolta noin 3 vuotta. Olga on rakenteeltaan siro, sillä on pitkät jalat ja kaunis lyhyt mustanruskea ohut turkki. Olga saapui Romaniasta Suomeen 29.3.2013 ja on siitä asti asunut kotihoidossa Vantaalla.

Olga tykkää kovasti koiraseurasta ja leikittää useita kertoja päivässä hoitokodin 8-vuotiasta leikattua 25-kiloista narttua, joten tulevassa kodissa saa mielellään olla koiraseuraa. Koirapuistoilun perusteella Olga näyttäisi pärjäävän kaikenlaisten koirien kanssa. Tosin liian innokkaasti tuttavuutta tekevät tuntemattomat koirat saavat pienen Olgan hakemaan turvaa ihmisen jaloista.

Luonteeltaan Olga on iloinen ja energinen. Vieraisiin ihmisiin Olga tosin voi ensin suhtautua vähän varauksellisesti, mutta on kuitenkin utelias tekemään lähempää tuttavuutta. Olgan yhteensopivuudesta pienten lasten, kissojen tai muiden eläinten kanssa ei tietoa.

Olga on asunut kerrostalossa ja tuleva kotikin voi hyvin olla kerros- tai rivitalossa, sillä Olga ei hauku sisällä. Olga on myös osannut alusta asti jäädä nätisti työpäivien ajaksi hoitokodin toisen koiran kanssa kotiin. Yksin Olga ei hoitokotiaikana ole ollut, joten ei ole tiedossa, miten se käyttäytyy yksin. Hoitokodissa Olga on tottunut reissaamaan paljon. Olga viihtyy autossa ja reippaana tyttönä se on pärjännyt hyvin eri hoitopaikoissa, tosin seurana sillä on aina ollut hoitokodin toinen koira.

Hihnassa Olga kulkee suhteellisen hyvin vetämättä. Olga on ulkoillut hoitokodissa pääosin flexi-taluttimessa ja jonkin verran vapaana, joten lyhyemmän talutushihnan kanssa vetämättä kulkemista on todennäköisesti harjoiteltava jonkin verran.

Uuden kodin on myös panostettava Olgan sisäsiistiksi opettamiseen. Olga nyt on pentumaisella tavalla sisäsiisti. Jos ulkoilujen välit eivät veny liian pitkiksi ja Olga pääsee aamulla pian heräämisen jälkeen ulos, ei vahinkoja juurikaan tule sisälle. Sisällä Olga osaa tehdä tarpeet samaan paikkaan, lattialle pyyhkeen päälle.

Olga on erityinen pieni koira myös siksi, että sillä on takapäässä lonkka- ja lantioluiden epämuodostuma, joka on todennäköisesti synnynnäinen. Vamma aiheuttaa sen, että Olga ei käytä toista takajalkaansa normaalisti, vaan ontuu sitä jonkin verran. Olgan ontuminen on tutkittu ja kuvattu Suomeen saapumisen jälkeen keväällä 2013 ortopediaan erikoistuneellä eläinlääkärillä, joka on todennut, ettei vaivaan ole saatavissa apua leikkaamalla tai lääkityksellä. Vaiva ei ainakaan tällä hetkellä aiheita Olgalle kipuja ja ontumisesta huolimatta Olga tykkää paljon leikkiä, liikkua ja juosta vauhdilla. Olgan terveyttä pitää kuitenkin tarkkailla. Olgan linjojen olisi syytä pysyä sutjakkaina ja esimerkiksi agility-tyyppiset fyysisesti rasittavat harrastukset ovat Olgalta pois suljettuja. Sen sijaan omaan tahtiin liikkuminen, vapaana juokseminen ja esimerkiksi uiminen ovat Olgalle tosi hyvää kuntouttamista.

Olgan rokotukset on päivitetty kuntoon helmikuun lopussa, joten seuraava rokotuskerta ajoittuukin vasta muutaman vuoden päähän. Olgaa voi käydä sovitusti tapaamassa kotihoidossa Vantaalla.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

24.3.2014
Olga on varattu omaan kotiin jonne se matkaa pian.

Olgan varausta hoiti Kata

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: