Kodin saanut koira: HIENA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 HIENA

* n. 2 v

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

19.9.2013

Glinan tarhalla yhtä häkkiä asuttaa koira nimeltä Hiena. Hiena on todennäköisesti hylätty ja näin päätynyt Glinan tarhalle, jota ylläpitää Asociatia A Doua Sansa.

Häkistä paljastuu yksi maailman kilteimmistä koirista, Hiena haluaa vain olla ihmisen lähellä ja rakastaa ihmisiä yli kaiken. Hienalla ei selvästikään ole mitään ennakkoluuloja ihmisiä kohtaan, ei edes täysin vieraita, sillä tarhalla se tulee reippaasti uusien ihmisten luo jakelemaan pusuja ja jää viereen rapsutettavaksi.

Nuoresta iästään huolimatta tämä poika ei ole mikään höselö eikä häslää niinkuin muut ympärillä olevat koirat.

Hiena tulee myös narttujen kanssa toimeen, joten tulevassa kodissa voisikin olla rauhallinen narttukaveri Hienaa odottamassa. Ainoana koiranakin Hiena pärjäisi vallan mainiosti, sillä tällöin se saisi omistajansa jakamattoman huomion. Uroksen kanssa samaan kotiin Hienaa ei varmuuden vuoksi luovuteta.

Hienasta saa varmasti myös mukavan harrastuskaverin lajiin kuin lajiin. Vaikka tälle pojalle tärkeintä tuntuu olevan se ikioma ihminen, joka lupaa pitää siitä huolta koko loppuelämän ajan.

Hiena pärjäisi varmasti vallan mainiosti myös kerrostaloasunnossa vaikka arvostaisi myös omakotitalon rauhaa ja pihapiiriä.

Hiena on komea nuori uros, jonka strategiset mitat ovat: korkeus n. 50-55cm ja paino n. 18-20kg.

14.10.2013

Hienasta ei ole tullut yhden yhtäkään kyselyä, mikä ihme sillä tämä poika on todella täyden kympin koira!

Hienalle lisätty uusia kuvia!

24.11.2013

Tapasin Hienan lokakuun Romanian reissullamme. Hiena tosiaan on mitä upein koira. Ehkä Hiena on jopa hieman liian tavallisen näköinen, sillä vieläkään Hienasta ei ollut kukaan kiinnostunut.

Hiena osasi odottaa että pääsin häkkiin sisälle ja vasta sitten se riemu repesi! Aluksi Hiena juoksi ympäri häkkiään ja pomppi koppinsa katolle, sillä Hiena oli niin innoissaan että edes joku tuli häntä moikkaamaan. Alkusähellyksen jälkeen Hiena malttoi rauhoittua viereen jakelemaan pusuja ja saamaan rapsutuksia.

Hienasta saa joku kyllä aivan mahtavan koiran, sillä Hiena ei näytä olevan ollenkaan ujo eikä se rähjää muille vaan odottaa hiljaa häkissään. Kerrostalokin siis varmasti sopisi Hienalle asumismuodoksi.

Hienalle lisätty uusia kuvia ja video.

10.1.2014

Hiena saapui omaan kotiinsa Suomeen

Yhteydenotot Sailalle.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: