Kodin saanut koira: SABACA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

11/2013

SABACA

* arvioitu syntymävuosi 2011

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

7.12.2013

Pieni musta hahmo poukkoilee tien laidasta laitaan. Liikenne on vilkasta, autot väistelevät viime hetkillä ja yksi joutuu tekemään jopa hätäjarrutuksen, jolloin törmäys on vain metrin päässä. Tilannetta seuraavat ihmiset ovat kauhuissaan, yrittävät houkutella koiraa pois tieltä ja saada sen turvaan. Koira on peloissaan, järkyttynyt ja shokissa, eikä ymmärrä varoa ympärillä uhkaavia vaaroja. Vihdoin se saadaan kiinni, viedään nopeasti autoon turvaan ja eläinlääkäri Irina Corbun tarkastukseen. Pieni koira pelastui, mutta millainen on sen tulevaisuus? Loppuelämä tarhalla? Vai löytyisikö sille oma koti, jossa se saisi olla onnellinen, rakastettu, turvassa?

Sabaca on pienikokoinen, n. 7,5kg painava tyttönen. Sabaca oli tiinenä löytöhetkellä ja se steriloitiinkin heti, välttäen uusien kodittomien syntymisen. Nyt tyttö on toipunut jo sterilaatiostakin ja on valmis matkaamaan omaan kotiin.

Sabaca tulee toimeen muiden koirien kanssa. Sabacan hoitopaikassa on myös kissoja, joiden kanssa se tulee hienosti toimeen. Hevosiakin tyttö on ehtinyt Romanialaisessa hoitopaikassaan nähdä eikä niidenkään kanssa ole ongelmaa ja neiti tykkäsikin kovin juoksennella niiden seassa, kuitenkin välttäen vahinkoa. Muutenkin Sabacan kohteliaan, lempeän ja pehmeän luonteen takia on vaikea nähdä hänellä tulevan ongelmia kenenkään kanssa. Sabaca ei ole kova haukkumaan, joten sen voisi kuvitella sopivan myös kerrostaloon.

Sabaca luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.
19.1.2014
Sabaca on saanut kodin ulkomailta!

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: