Kodin saanut koira: DEDE (Triple-D)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

DEDE

* arvioitu syntymäaika 4/2013

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

24.7.2013

Bukarestiin vastikään rakennettu Dog Rescue Shelter pyrkii pelastamaan, hoitamaan ja auttamaan apua tarvitsevia kulkukoiria parhaansa mukaan. Yksi tarhan vapaaehtoisista työntekijöistä, Mihai Grigorie, pelastaa ja pitää myös omia suojattejaan Dog Recuen tarhalla. Eräänä toukokuisena päivänä Mihai sai puhelun äidiltään, joka kertoi nähneensä emon ja kolme pentua kadulla kotimatkallaan. Mihai kysyi missä koirat ovat, jotta hän voi mennä tarkistamaan niiden tilanteen. Äiti oli vastannut, että nyt ne ovat tuossa eteisessä..

Niin pelastuivat Sera-emo ja Triple-D: Desmond, Dede ja Desdemona. Ensimmäisenä pennuista tulee mieleen jonkinlainen snautseri, onhan kolmikolla oikein suloiset naamakarvat ja kaikki. Pennut ovat tälä hetkellä noin 4kk ikäisiä. Pentujen emo on n. 35cm korkea, mutta pennut tulevat kasvaamaan luultavasti emoaan suuremmiksi, arviolta 15kg painaviksi. Kaikki pennut ovat sosiaalisia, avoimia ja leikkisiä, kuten normaalien pentujen kuuluukin. Pennut tulevat kaikenlaisten koirien ja ihmisten kanssa toimeen.

DEDE on siskoksista pienempi. Dede ja Desdemona asuvat samassa tarhassa äitinsä ja usean muun pienen koiran ja pennun kanssa. Siskokset ovat erottamattomat ja muodostavat yhdessä tiimin, joka mm. kiusaa veljeään Desmondia. Kuitenkin kyseessä on luultavimmin vain leikkimielinen voimien mittelö, jonka tytöt yhteistuumin aina voittavat.

20.8.2013

Kulkureiden aktiivit tapasivat tättähäärä Deden Romanian-reissullaan. Dede oli kokoajan menossa ja rakastamassa kaikkia. Dede tykkää pomppia ihmistä kohden huomiota hakiessaan. Ihmisen huomion saatuaan Dede kuitenkin osasi rauhoittua ja heittäytyi selälleen nauttimaan rapsutuksista.

Lisätty video tytöistä ja Sera-emosta.

17.12.13

Dede on nyt steriloitu. Dede on myös päässyt siskonsa kanssa harjoittelemaan hihnakävelyä ja se sujuukin jo aika hyvin.

Dede etsii edelleen omaa kotia, jossa ymmärretään nuoren, vauhdikkaan koiran tarpeita. Dede kaipaa omia ihmisiään, yhdessäoloa ja kivaa yhteistä tekemistä, perheenjäsenenä elämistä.

Olisiko sinun perheelläsi Dedelle se oikea koti?

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

11.01.2014

Dede on saanut kodin muualta.

Yhteydenotot Anna-Auroralle.

VIDEO: Dede, Desdemona ja Sera-emo 8/2013.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: