Päivitetty 11.02.2013

Kodin saanut: KATA (nyk. Frida)


KATA

* n. 2-3 v

* naaras (steriloitu)

* Suomessa.

Peikkotyttö Kata on nuori tumman kilpikonnanvärinen steriloitu tyttökissa. Kata on jo pikkuäiti, joka on tullut tiineenä löytöeläintarhalle ja synnyttänyt siellä pennut, pennut ovat löytäneet jo oman kotinsa Virossa.

Kata on rauhallinen tyttö. Kotihoitaja kertoo että Katasta on kuoriutumassa nopeasti sylikissa ja omistajansa karvainen varjo, aina kun kääntää selkänsä on Kata tapittamassa jaloissa. Kata etsii kotia sijaiskodissa Porvoossa, jossa on tutustunut koiraan, kissoihin ja lapsiin. Kuulumisia tutustumisista myöhemmin.

Kata on steriloitu ja samassa yhteydessä on poistettu myös kertyneet hammaskivet, jota Katalla oli jonkin verran nuoresta iästä huolimatta. Katalla on hännässään noin 5 cm hännänpäästä mutka, joka voi olla joko synnynnäinen tai tapaturman aiheuttama. Tuuheassa hännässä mutka ei näy kovin selvästi. Katan pitkä turkki oli päässyt aika takkuiseksi ja sitä on kotihoidossa vähän jouduttukin saksimaan, jotta ärtynyt iho pääsee paranemaan. Katan turkki vaatiikin tulevalta omistajaltaan säännöllistä hoitamista.

7.12.2012 Kotihoitajan kertomaa: Kata oli ensimmäiset päivät hyvin peloissaan, ja asustelikin pelkästään keittiössä. Päivien kuluessa Kata on kuitenkin huomannut, että on täällä turvassa. Muutamana yönä tämän ensimmäisen viikon aikana se on jo hiipinyt meidän sänkyyn nukkumaan.
Hiekalla Kata osaa käydä hienosti, ja “sylikoulukin” on onnistuneesti aloitettu 🙂
Kata on hyvinkin leikkisä, kun tuntee olonsa turvalliseksi, eikä häntäkään tunnu sitä vaivaavan.
Onnellisimmillaan Kata olisi varmasti ainoana kissana, tai rauhallisen kissa- tai koirakaverin kanssa.

2.1.2013 Kata pitää edelleen rauhallisemmasta menosta, hoitotäti sylittelee Katan kanssa joka päivä ja monesti peikkotyttö jääkin pitkäksi aikaa nauttimaan rapsutuksista. Katalle mieluisin koti voisi olla aikuisesta perheestä tai ei ainakaan ihan leikki-ikäisten lasten perheestä, vaikka hoitokodin kissoihin tottuneita lapsia ei ole ikinä napannut ja varoittaa aina ensin, mutta liian raju meno ei ole rauhallisen Katan mieleen. Hoitopaikan poikakissojen kanssa Kata on tullut ihan ok juttuun, mutta toisen tyttökissan kanssa välit eivät ole kovin lämpimät.

Kata syö hyvin -ja paljon! Kiloja on kertynyt kivasti. Mikä tahansa ruoka menee, kuivamuona vain jos on oikeasti nälkä : )

18.1.2013 Katalle tuli tilaisuus muuttaa eläimettömään hoitokotiin ja Kata ottikin tilaisuuden varmaan salaa helpotuksesta huokaisten vastaan. Hoitokoti kertoo että heti tullessaan Kata vaikutti ihanan uteliaalta ja lempeältä ja kurisi vain mennessään. Kuulostaakin heti rennommalta ilman toisten kissojen seuraa. Ja ihanan rauhallinen, seurailee vierestä ja tarkkailee, mutta siten rauhallinen, että ei hypi kirjahyllyyn tai pöydille ollenkaan, on jotenkin tosi aikuismainen, vaan kattoo lelujakin että pah, noi on lapsille. 😀

Kata sai oman kodin ainoana kissana Järvenpäästä tammikuussa 2013.

Varaajana toimi Tiia.

Kuulumisia omasta kotoa 11.2.2013: Saimme Katan (nykyisin Frida, kunhan saimme nimen päätettyä) reilu viikko sitten ja hän on oikein hyvin sopeutunut kotimme asukkaaksi. Vain
ensimmäinen ilta oli vähän hermostunut ja Frida haki nukkumapaikkaakin kaapin pimeydestä, mutta tämän jälkeen hän on käyttäytynyt kuin olisi aina kuulunut perheeseemme. Frida on tosi kiltti, ei sotke tai tuhoa paikkoja.
Hän on hyvin kiinnostunut tekemisistämme ja yleensä viihtyykin seurassamme.
Ruokakuppi kiinnostaa aina ja keittiöön mennessämme hän yleensä herääkin
päiväuniltaan. Frida tykkää leikkiä ihan kunnolla ehkä kahdesti päivässä ja saammekin pian hankkia lisää leluja. Etenkin keppi, jonka päässä on höyhentupsu, kiinnostaa kovasti.
Frida on juuri sellainen ihmisen seurassa viihtyvä ja leikkisä kissa, jollaisen halusimmekin. Myös ahneus ruokaa kohtaan on hellyyttävää. Hän syö jopa juuston leivän päältä, jos siihen antaa mahdollisuuden. Olemmekin saaneet monet hyvät naurut hänen touhuistaan.
Frida on meille rakas ja olemme kovin onnellisia siitä, että hän kuuluu
perheeseemme. Kiitos teille siitä, että löysimme näin ihanan karvaisen
kaverin.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.