Kodin saanut: BENNU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

BENNU

* n. 5v

* uros

* kastroidaan

* Virossa

 

 

 

Vain muutama päivä ennen reissuamme oli tarhalle päätynyt Bennun kaltainen, hyvin komea ja kunnioitusta herättävän kokoinen koira. Bennun omistaja oli kuollut ja sekä Bennu että kodissa asunut kissa toimitettiin tarhalle uutta kotia etsimään. Bennu on hyvässä kunnossa, vaikkakin suuri koko ja mahdollisesti huono ruoka ovat voineet tehdä tepposensa pinnan alla. Hieman takakorkeakin herra on, joten tulevan kodin tulee varautua mahdollisiin eläinlääkärikuluihin tulevaisuudessa.

Bennu seisoo hiljaa ja tarkkavaisena häkissään. Se ei lähde muiden mukana huutamaan ja vaatimaan huomiota itselleen, vaikkakin ottaa sen ilomielin vastaan, kun sitä saa. Rauhallisuus ja tyyneys huokuvat tästä koirasta ja otamme sen vapaaksi tarhan sisäpihalle tutustuaksemme paremmin.

Bennu ei vaikuta olevan kovinkaan riippuvainen ihmisestä. Tietysti myös tarhaympäristö ja elämänmuutos aiheuttavat hämmennystä. Bennu kiertelee ja haistelee tarkasti tarhan pihalla, kiertäen pahimpien räyhääjien häkit kaukaa. Se ei vastaa toisten rähinöihin mitenkään, rauhoittelee ja jää paikalleen kuin näyttääkseen ettei halua toiselle pahaa. Mutta jos pojan ottaa remmiin, on se valmis puolustautumaan tai puolustamaan, joko itseään tai taluttajaansa. Tämä tuskin tulee olemaan suuri ongelma, kunhan Bennulle osaa kertoa ettei siltä odoteta tällaista käytöstä.

Bennu saattaa hyvinkin olla puhdasrotuinen, lyhytkarvainen bernhardinkoira, jolla korkeutta löytyy n. 75-80cm ja on rakenteeltaan massiivinen. Bennua ei luovuteta toisen uroksen kanssa samaan kotiin.

Päivitetty 9.2.2013

Bennu sai kodin Virosta!

Päivitetty 10.2.2013

Yhteydenotot Nealle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: