Päivitetty 06.02.2014

Kodin saanut kissa: NOOMI


NOOMI

* n. 4-5 kk

* naaras

* Tallinna, Viro.

Noomi on arviolta vajaan viiden kuukauden ikäinen musta tyttö. Se on pahnanpohjimmainen neljän pennun sisarusparvesta Joel, Jakob ja Joona, joista kaikki muut ovat jo päässeet tai varatut omiin koteihinsa.

Siinä, kun samassa hoitopaikassa jo kodinsaanut veli Joona osoittautui nopeasti sylikissaksi, Noomi-sisko onkin vähän eri maata ja on tutustunut ihmisiin hitaammin. Mutta kolmessa viikossa se on jo reipastunut kovasti, hoitotäti saa istua vieressä kun se syö ja herkutkin kelpaavat kädestä pitäen. Se seurailee ihmistä huoneesta toiseen ja selkeästi haluaa olla seurassa, vaikka lähestyessä katsoo vielä varmimmaksi perääntyä.

Noomi on pentumaisen utelias ja juoksentelee, kiipeilee ja tutkii paikkoja. Ymmärtää myös olla hyppäämättä tiskipöydälle, kun on kielletty ja myös oppinut että kun lautasia kolistellaan, ateria on kohta saapuvilla. Ruokahalu onkin kova, Noomi on ikäisekseen aika pienikokoinen, joten hyvälaatuinen ravinto tulee varmasti tarpeeseen. Kaikki ruoka tuntuu menevän, erityisesti kalanmakuinen kuivaraksu on mieleen. Herkkutikku kädessä saa sen hakeutumaan heti lähietäisyydelle. Huonekasvit eivät ole onneksi kiinnostaneet ruoaksi asti.

Omasta reviiristään tarkka pupukin on päässyt juoksemaan kissojen sekaan. Kissat ovat olleet ihmeissään, eivätkä ole uskaltaneet jahdata tai muutenkaan kiusata pupua. Saattavat loikoilla kanin lähellä, kun se haistelee paikkoja, mutteivät pelkää tai välitä juurikaan. Noomi tietysti sähisee pupulle, jos se tulee liian lähelle, muttei ole yrittänyt edes raapia kania. Antaa kanin olla myös rauhassa häkissään eikä mene tassuilla räpsimään sitä.

Noomi on oppinut availemaan kaappien ovia ja hakeutuu sinne omaan rauhaansa nukkumaan, toinen suosikkipaikka on peiton alla sängyssä, lämpimässä ja turvassa. Noomi on otettava syliin vielä vasten sen tahtoa pyyhkeen sisään, mutta siihen se sitten nukahtaa kun hiljakseen paijailee. Noomin tietä letkeäksi kotikissaksi voisi nopeuttaa, jos sillä olisi reipas kissakaveri näyttämässä esimerkkiä omassa kotona.

Miettiessäsi kodin tarjoamista kissanpennulle, huomioithan että se voi olla osa elämääsi jopa seuraavat 15-20 vuotta. Kotiaetsivä kissa luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti loishäädettynä, eläinlääkärin tarkastamana ja rokotettuna. Se on tunnistemerkitty mikrosirulla, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity turvasiru.fi-palveluun. Aikuinen kotiaetsivä kissa on myös steriloitu tai kastroitu. Huomioithan, että edellytämme pennun steriloinnin tapahtuvan kohtuullisen ajan sisällä, yhdistys kuitenkin osallistuu kuluihin kuittia vastaan 25 % osuudella.

Noomi sai oma kodin toisen kissan kaverina Helsingistä 4.2.2014.

Varaajana toimi Mari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.