Kodin saanut: MIA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

MIA

* arvioitu syntymäaika 05/ 2013

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

15.9.2013

Mia on yksi Dog Rescue tarhan pienistä pentuasukkaista. Tällä vasta tänä keväänä valmistuneella tarhalla pääpaino on koirien pyydystämisellä ja steriloinneilla ja vasta tämän jälkeen adoptoinneilla. Mia on romanialaisen eläinsuojelijan Daniela Stoican suojatti ja saa kasvaa ja kehittyä tarhalla toisten pentujen seurassa.

Kulkureiden aktiivit vierailivat Dog Rescue tarhalla elokuussa ja tutustuivat muiden pentujen joukossa myös Miaan. Mia on luonteeltaan ujohkon ja nöyrän oloinen pentu. Tuttujen ihmisten, kuten Daniela, kanssa se tulee toimeen ja antaa käsitellä itseään ilman ongelmia. Vieraita ihmisiä Mia vielä jännittää kovasti, eikä mielellään anna heidän koskea itseensä. Tutun ja turvallisen Danielan sylissä ollessaan myös vieraat pääsivät Miaa silittämään.

Samassa aitauksessa oli pentuja todella paljon ja Mia paineli menemään muiden seassa kuin kala vedessä. Se haukkui jonkin verran, mutta todennäköisesti kiihokkeena haukkumiselle oli myös muiden pentujen haukunta. Mia myös turvautui kovasti toisiin pentuihin ja yksinjäädessään se tuntui olevan hieman hukassa.

Koska pikkuinen Mia on vielä kovin ujo, se tarvitsee paljon sosiaalisia kontakteja ja reippaan koirakaverin tulevaan kotiinsa. Mialle tulee antaa aikaa kotiutumiseen ja sitä tulee rohkaista sen opintiellä upeaksi kotikoiraksi. Miasta tulee aikuisena oletettavasti kasvamaan pienehkö keskikokoinen koira.

Mia tullaan luovuttamaan uuteen kotiinsa sirutettuna, asianmukaiset rokotukset kunnossa, loishäädettynä ja uusi EU-passi valmiina.

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja muistathan ettet tarjoa koiralle kotia hetken mielijohteesta, vaan tiedostat että se voi viettää kanssasi mahdollisesti jopa seuraavat 15 vuotta.

30.11.2013

Mia on saanut kodin Romaniasta

Mia varausta hoiti Kata

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: