Päivitetty 19.09.2013

Kodin saanut: MONICA


17.7.2013

MONICA

* n. 3v

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

19.4.2013

Monica ja hänen siskonsa Ramona oli heitetty autosta erään museon pihaan. Siskokset päättivät jäädä alueelle monien muiden koirien tavoin, sillä museon työntekijät ruokkivat niitä. Myös Giovanni Razvan avovaimonsa Miran kanssa kävivät joka päivä ruokkimassa ja rohkaisemassa koiria, eikä aikaakaan kun siskoksista kuoriutui hyvin avoimia, reippaita ja iloisia koiria! Kuitenkin joku koiria suuresti vihaava henkilö oli ilmoittanut museon lähettyvillä elävistä ”vihaisista ja vaarallisista koirista” romanialaisille dog catcherseille eli rankkureille ja koirat haettiin kunnalliselle tarhalle. Kunnalliset tarhat eivät todellakaan ole millekään elolliselle edes siedettävä paikka, niimpä näihin siskoksiin kiintyneet Giovanni ja Mira tekivät todella paljon työtä ja käyttivät paljon rahaa saadakseen nämä tytöt ja erään kolmannen koiran takaisin kunnalliselta tarhalta. Nyt nämä kaikki asuvat Giovannin paddockissa, turvassa ja suojassa. Siellä heitä ruokitaan ja käsitellään päivittäin, niitä totutetaan pantaan, hihnaan ja ihmiskontakteihin.

Molemmat siskokset ovat todella leikkisiä ja fiksuja kuin ketut Giovannin sanojen mukaan. Kooltaan siskokset ovat tavallista kulkukoiraa pienempiä, alle 10kg.

Tyttöjen rokotusohjelmat on aloitettu ja heidät on steriloitu, joten tytöt ovat valmiita matkaamaan pian omiin koteihinsa! Kadulla tytöt haukkuivat suojellakseen reviiriään, mutta Giovannin paddockissa ne eivät ole haukkuneet enää. Ruoan suhteen he ovat joutuneet pitämään puoliaan, joten uuden kodin tulee varautua mahdollliseen ruoan vahtimiseen. Tytöt ei ole välttämättä koskaan asuneet sisätiloissa, joten luultavasti sisäsiisteys ei ole heillä hallussa heti.

 

22.4.2013

Monican strategiset mitat ovat selvinneet. Korkeutta tytöllä on n. 48cm ja painoksi on arvioitu n. 13kg. Lisätty mittakuva.

 

5.5.2013

Monica on päässyt opettelemaan hihnassakävelyn saloja! Paddockiin päätymisen aiheuttama jännityskin alkaa pkkuhiljaa helpottaa ja ilme on rentoutunut jo hieman. Mahtaisikohan Monica päästä piankin omaan kotiin harjoittelemaan muitakin oppeja oman ihmisen ohjaamana..? Lisätty kuvia.

 

8.6.2013

Monica ja Ramona odottavat yhä omaa kotiaan tupaten täynnä olevassa Giovannin koirasuojassa. Giovanni ei pysty pelastamaan enää yhtään koiraa kaduilta tai kunnallisilta tarhoilta, ennen kuin hänen suojassaan olevat koirat saavat koteja. Nämä siskokset ovat hyvin ystävällisiä, fiksuja ja kovin poteentiaalisia oppimaan nopeastikin kotikoiran tavoille! Hihnassakävely jo sujuu hienosti ja kaikki ihmiset ja toiset koirat ovat tyttöjen mielestä tosi kivoja. Olisko sinulla Monican kokoinen paikka niin sydämessäsi ja kodissasi?

 

12.6.2013

Kulkurien porukkaa vieraili Gion koirasuojassa ja tapasivat myös Ramonan ja Monican. Vierailijat hämmästyivät tyttöjen arkuudesta, ja Giovanni kertoikin tyttöjen olleen ennen kunnalliselle tarhalle joutumistaan todella avoimia ja sosiaalisia. Pelastuksensa jälkeen tytöt ovat olleet todella arkoja, mutta parempaan päin ovat tytöt menossa.

Monica on tytöistä arempi, eikä halunnut lähestyä vierasta ihmistä ollenkaan. Edes namit eivät saaneet tyttöä rohkaistumaan, vaan se pysytteli tiukasti Gion lähellä turvassa. Monican kodin tuleekin varautua arkaa koiraa rohkaisevaan ja sosiaalistavaan kasvatukseen. Lisätty kuvia.

 

26.7.2013

Monica on selkeästi tytöistä pidättyväisempi. Se jumaloi Giovannia ja painautuu tähän kiinni, mutta vieraat ihmiset jännittävät sitä. Siihen saa koskea, mutta jos mahdollista, se väistää. Rauhallisella ja määrätietoisella sosiaalistamisella muutosta varmasti tapahtuisi. Lisätty kuvia.

 

16.9.2013

Monica ja Ramona pääsevät yhteiseen kotiin Saksaan!

 

Varaajana toimi Nea.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.