Kodin saanut: RAMONA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Hymynaama 17.7.2013

RAMONA

* n. 3v

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

19.4.2013

Ramona ja hänen siskonsa Monica oli heitetty autosta erään museon pihaan. Siskokset päättivät jäädä alueelle monien muiden koirien tavoin, sillä museon työntekijät ruokkivat niitä. Myös Giovanni Razvan avovaimonsa Miran kanssa kävivät joka päivä ruokkimassa ja rohkaisemassa koiria, eikä aikaakaan kun siskoksista kuoriutui hyvin avoimia, reippaita ja iloisia koiria! Kuitenkin joku koiria suuresti vihaava henkilö oli ilmoittanut museon lähettyvillä elävistä ”vihaisista ja vaarallisista koirista” romanialaisille dog catcherseille eli rankkureille ja koirat haettiin kunnalliselle tarhalle. Kunnalliset tarhat eivät todellakaan ole millekään elolliselle edes siedettävä paikka, niimpä näihin siskoksiin kiintyneet Giovanni ja Mira tekivät todella paljon työtä ja käyttivät paljon rahaa saadakseen nämä tytöt ja erään kolmannen koiran takaisin kunnalliselta tarhalta. Nyt nämä kaikki asuvat Giovannin paddockissa, turvassa ja suojassa. Siellä heitä ruokitaan ja käsitellään päivittäin, niitä totutetaan pantaan, hihnaan ja ihmiskontakteihin.

Molemmat siskokset ovat todella leikkisiä ja fiksuja kuin ketut Giovannin sanojen mukaan. Kooltaan siskokset ovat tavallista kulkukoiraa pienempiä, alle 10kg.

Tyttöjen rokotusohjelmat on aloitettu ja heidät on steriloitu, joten tytöt ovat valmiita matkaamaan pian omiin koteihinsa! Kadulla tytöt haukkuivat suojellakseen reviiriään, mutta Giovannin paddockissa ne eivät ole haukkuneet enää. Ruoan suhteen he ovat joutuneet pitämään puoliaan, joten uuden kodin tulee varautua mahdollliseen ruoan vahtimiseen. Tytöt ei ole välttämättä koskaan asuneet sisätiloissa, joten luultavasti sisäsiisteys ei ole heillä hallussa heti.

 

22.4.2013

Ramonan strategiset mitat ovat selvillä. Korkeutta tytöltä löytyy n. 45cm ja painoa arviolta noin 13kg. Lisätty mittakuva.

 

5.5.2013

Ramonan hihnassakävely-harjoitukset ovat nyt alkaneet! Alkujännityksen jälkeen tyttö on rentoutunut jo paddockiinsa Monican kanssa eikä ilmekään ole enää niin vakava ja jännittynyt. Ramonalla on tällä hetkellä hyvä olla, mutta täydellisyyteen on vielä matkaa, ainakin lennon verran Suomeen.. Lisätty kuvia!

 

8.6.2013

Monica ja Ramona odottavat yhä omaa kotiaan tupaten täynnä olevassa Giovannin koirasuojassa. Giovanni ei pysty pelastamaan enää yhtään koiraa kaduilta tai kunnallisilta tarhoilta, ennen kuin hänen suojassaan olevat koirat saavat koteja. Nämä siskokset ovat hyvin ystävällisiä, fiksuja ja kovin poteentiaalisia oppimaan nopeastikin kotikoiran tavoille! Hihnassakävely jo sujuu hienosti ja kaikki ihmiset ja toiset koirat ovat tyttöjen mielestä tosi kivoja. Olisko sinulla Kettuyttö-Ramonan kokoinen paikka niin sydämessäsi ja kodissasi?

 

12.6.2013

Kulkurien porukkaa vieraili Gion koirasuojassa ja tapasivat myös Ramonan ja Monican. Vierailijat hämmästyivät tyttöjen arkuudesta, ja Giovanni kertoikin tyttöjen olleen ennen kunnalliselle tarhalle joutumistaan todella avoimia ja sosiaalisia. Pelastuksensa jälkeen tytöt ovat olleet todella arkoja, mutta parempaan päin ovat tytöt menossa.

Ramona on tytöistä hieman rohkeampi, vaikka ei halunnutkaan lähestyä vieraita ihmisiä. Gion sylissä Ramona viihtyi ja nautti paljon saamastaan huomiosta. Pupuhäkki kiinnosti tyttöä ehkä vähän liikaakin, joten voisi olettaa tytöllä olevan jonkinasteista riistaviettiä. Lisätty kuvia.

 

26.7.2013

Ramona iloitsee häkissään kun saavumme Giovannin paddockiin. Välillä se haukahtelee ja odottaa ihmisen tulevan häkilleen. Verkon läpi se nuolee sormia ja vaikuttaa todella sosiaaliselta tapaukselta. Häkistä pois päästessään Ramona rauhoittuu ja sen itsevarmuus laskee hieman. Se ei heti halua mennä uusien ihmisten syliin, mutta käy haistelemassa kuitenkin. Tämän jälkeen se keskittyi pupuhäkkiin ja puhuimme Gion kanssa, että Ramonalla on vahva pakkomielle pupuihin.

Ajan kuluessa Ramona sai rohkeuttaan takaisin ja vieraskin ihminen sai sen syliinsä. Hieman Ramona jännittyi tilanteessa mutta ei pyrkinyt pakoonkaan. Varmasti omassa kodissa rohkean koirakaverin kanssa Ramona huomaa nopeasti että uudetkin ihmiset ovat ihan kivoja, se tarvitsee vain sosiaalistamista ja rohkaisevaa kasvatustapaa. Lisätty kuvia.

 

16.9.2013

Monica ja Ramona pääsevät yhteiseen kotiin Saksaan!

Varaajana toimi Nea.

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: