Kodin saanut kissa: MURU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

MURU

* n. 1 v

* naaras (steriloitu)

* Tallinna, Viro.

Muru on nuori tyttökissa, joka on bongattu bussipysäkiltä nuohoamassa odottajien jalkoja hellyydenpulassaan. Kukaan ei tunnustanut kissaa omakseen, joten se lähti Irinan mukaan.

Pian steriloinnin yhteydessä huomattiin, että se olisi saanut myöhemmin pennut. Irinalla oli silloin myös kissanpentuja, jotka saivat sen kuitenkin tuottamaan maitoa, ja niinpä Muru imetti viisi kissanpentua kahdesta eri pesueesta vahvoiksi lapsiksi.

Muru on erittäin ok kaikkien kanssa, myös koirien. Joskus sen on nähty ehkä kiusaavan
jotain kissaa hieman mutta se saattoi liittyä pentuihin, joista se pitää huolta kuin omistaan. Tyttö
on todella nuori, noin 1-vuotias.

Muru steriloitiin heinäkuussa ja eläinlääkäri katsoi samalla hampaat, että ne ovat kunnossa. Niskassa sillä on hieman vähäistä karvankasvua johtuen jonkin ruven pois lähtemisestä. Luultavasti joko koira tai joku muu asia sen entisestä elämästä on siihen syyllinen eikä siitä ole sen tarkempaa tietoa. Ei ole kuitenkaan pahannäköinen, karva vain ei kasva siihen kohtaan enää kunnolla.

Kaiken kaikkiaan Muru vaikuttaa helpohkolta, tasapainoiselta ja tosi ystävälliseltä tytöltä. Jotenkin tuli siitä viisas fiilis. Muru on suht pienikokoinen.

Muru sai kodin poikakissan kaverina Helsingistä 14.10.2013.

Varaajana toimi Tiia

Kuulumisia kotoa 16.1.2014: Ajattelin laittaa Murusta vähän kuulumisia, näin muutaman kuukauden jälkeen adoptoinnista.
Muru sopeutui tosi nopeasti, ja varsin pian huomattiin kuinka valloittava persoona neiti on. Kaikki on mennyt alusta asti tosi hyvin, kun neiti on niin “ok” kaikkien ja oikeastaan kaiken kanssa. Olemuksesta oikein huokuu “en paljoa jaksa stressata” 🙂 Tehtiin reissu jopa meidän mökille Porvooseen, missä Muru ei ollut ennen käynyt, ja tytsy oli heti kuin kotonaan.
Muru on aivan ylimaallisen kiltti ja hyväntahtoinen otus, joka rakastaa hellyyttä ja läheisyyttä yli kaiken. Neidille on tavaramerkiksi muodostunut valtava kehrääminen, joka alkaa heti kun hän vähän saa huomiota..Kaikki sukulaiset ja kaverit on ihan hullaantuneita tähän pieneen, pyöreään hurinakoneeseen. Leikkiä Muru jaksaisi loputtomasti, mutta perheen vanhempi kolli ei aina jaksa innostua juniorin touhuista. Nukkuminen on silti aina parasta, mieluiten tietysti selällään, niinkuin alla olevista kuvista näkyy.
Kaikinpuolin Muru on tuonut olemassaolollaan valtavasti lisää iloa meidän perheeseen <3

Kuvat näkyvät isompina klikkaamalla

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: