Kodin saanut koira: MIKKI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

MIKKI

* arvioitu syntymävuosi 2004

* uros

* kastroitu

* Suomessa

 

 

 

22.1.2014
Mikin suuri elämänmuutos tapahtui Tallinnassa, Virossa, alkutalvesta. Mikin omistaja kuoli, joten se jäi yksin, vailla huolenpitoa. Se joutui selviämään kadulla yksin, mikä oli luonnollisesti kotikoirana olleelle Mikille suuri järkytys. Onneksi paikalliset eläinsuojelijat Irina ja Kadri saivat tietää Mikistä ja alkoivat ruokkimaan sitä. Yöksi Mikki laitettiin hylättyyn taloon sisälle nukkumaan, ja päivät se eli kadulla. Tässä vaiheessa Irina ja Kadri pyysivät apua yhdistykseltä toiveenaan löytää Mikille koti Suomesta. Virossa kukaan ei vanhaa koiraa huoli. Mikki on hyvin pirteä pieni pappa (korkeus n. 35 cm). Herralla olisi varmasti monta vuotta hyvää elämää vielä jäljellä, jos se vaan saisi vielä rakastavan kodin.

Yhdistys lupasi auttaa Mikkiä. Mikin oli sovittu matkustavan Suomeen 28.12.2013. Kuitenkin 15.12.2013 Mikki katosi. Se ei ollut aamulla hylätyssä talossa, kun Irina ja Kadri menivät sitä ruokkimaan. Mikkiä etsittiin kolme vuorokautta, kunnes se lopulta löytyi 11 kilometrin päästä isäntänsä haudalta! Tästä järkyttyneenä Irina otti Mikin kotiinsa siksi aikaa, kunnes se pääsisi Suomeen turvaan hoitopaikkaan – lopullista kotiaan odottamaan.

Mikki on ollut nyt Suomessa kolmisen viikkoa hoitopaikassaan Turussa. Se on käytetty eläinlääkärissä perustavanlaatuisessa tarkastuksessa. Mikiltä löydettiin anaalikasvaimia sekä eturauhasen tulehdus. Lisäksi Mikin hampaat olivat melko huonossa kunnossa ja hoitamattomat. Lääkäri oli kuitenkin sitä mieltä, että Mikki kannattaa hoitaa kuntoon, sillä se on ikäisekseen pirteä. Lisäksi Mikki oli saanut hoitopaikassaán elämänilonsa takaisin. Mikillä aloitettiin antibioottikuuri eturauhasen tulehdukseen.Mikki on menossa hammasremonttiin 3.2.2014. Anaalikasvaimet poistetaan sekä herra kastroidaan 18.2. Tämän jälkeen Mikki on hoidettu elämänsä kuntoon, ja se on valmis valloittamaan tulevan kotinsa sydämet!

Luonteeltaan Mikki on kovin ihmisrakas ja kaipaa paljon huomiota. Luonnetta pikku ukosta kyllä löytyy, joten myös rajoja tullaan tulevassa kodissa tarvitsemaan. Mikki elää hoitopaikassa kahden narttukoiran kanssa ongelmitta. Tyttöseura olisikin tulevassa kodissa Mikille mieluisampi vaihtoehto kuin urosseura. Kissojen kanssa Mikki tulee hyvin toimeen.

Mikki toivoo löytävänsä pysyvän ja rakastavan kodin, missä siitä huolehditaan varmasti sen koko loppuelämän ajan. Yhdistys olisi myös kiitollinen, jos joku haluaisi lahjoittaa Mikin operaatioihin muutaman eurosen. Mikille voit lahjoittaa yhdistyksen tilille FI73 1029 3000 3566 41. Viitenumeroksi tulisi laittaa 13356, jotta lahjoitus osataan käyttää juuri Mikin kuluihin. Mikin toipumisprosessia operaatioista tullaan päivittämään sivuille.

24.2.2014
Mikin hammasoperaatio, kastrointi ja anaalikasvainten poisto ovat sujuneet erittäin hyvin. Pikkupappa on kuin elämänsä kunnossa! Remmirähjäyskin on helpottanut, kun takapää ei enää vaivaa poikaa. Mikki on muutenkin erittäin pirteä. Mikistä ei millään uskoisi tällä hetkellä, että ikää on jo kymmenisen vuotta. Uskomme, että herralla on monta vuotta laadukasta elämää edessään. Mikki on toipunut operaatioistaan niin hyvin, että se alkaisi olemaan valmis muuttamaan lähiaikoina uuteen kotiinsa. Toivomme kovasti, että Mikki löytäisi pysyvän kodin, missä se saisi viettää elämänsä loppuvuodet onnellisena.

5.4.2014
Mikki on saanut oman kodin.

 

Varaajana toimi Mari

 

 

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: