Kodin saanut: OSWALD

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

OSWALD

* n. 4-vuotias

* uros (kastroitu)

* Suomessa.

Huolehtiva kansalainen toimitti Oswaldin löytöeläintarhalle tämän omistajan kuoltua. Oswald on tarhalla arvioitu 4-vuotiaaksi. Kooltaan tämä poika on aika iso, mutta ei käytä kokoaan väärin, vaan tulee sopuisasti toimeen muiden eläinten kanssa.

Oswald ei kuitenkaan niin paljon välitä leikkiä toisten kissojen kanssa, kuin nukkua pehmeällä sohvalla tai lämmitellä auringonpaisteessa. Oswald on erittäin hyväluonteinen ja rakastaa ihmisen läheisyyttä.

Arvet kertovat että Oswald on retkillään joutunut kohtaamaan toisia riitaisampia kollipoikia – Oswald pitäisi varmasti että elämä nyt jo tasaantuisi, elämäksi auringonlaikuissa.

Oswald kastroidaan ja testataan FIV:n ja FelV:n varalta ennen uuteen kotiin saapumistaan.

5.12.2012: Käymme moikkaamassa Oswaldia ja poika ei ole ainakaan pienentynyt tänä aikana kun emme ole nähneet, arvioimme että painoa on yli 7 kg. Oswald käy kuulema ulkoilemassa ja katsomassa koiria tarhalla hoitajan sylissä. Paikalle osuvaa pikkukissaa Ossu tavoittelee leikkisästi tassullaan. Leikkiotteet muuten näyttävät juuri sellaisilta kuin tämänkokoiselta kollilta voi odottaakin joten mitään pitsinnypläystä ei Ossun leikkikaverilla ole tiedossa. Todella sympaattinen ja kultainen kaveri.

Oswald sai oman kodin tyttökissan kaverina Närpiöstä joulukuussa 2012.

Kuvat näkyvät isompina klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: