Kodin saanut: PIE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

PIE

* 7-8 kk

* steriloitu narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

Pien taustasta ei tiedetä, onko sillä joskus ollut oma koti vai onko se synytynyt kadulle ja pärjännyt jotenkuten 7-8 kuukauden ikään, kunnes romanialaisen eläinsuojelijan Anda Murgun tytär Alina löysi Pien ja vei sen steriloitavaksi, jottei se pian aikuistuttuaan tulisi tiineeksi ja synnyttäisi lisää kodittomia koiria maailmaan. Steriloinnin jälkeen Alina vei Pien Andan luoksen toipumaan muutamaksi päiväksi ja tarkoitus oli palauttaa sitten Pie takaisin kadulle omalle alueelleen mutta Anda ei enää tutustuttuaan Piehin, pystynyt laittamaan sitä takaisin kadulle.

Pie on hyvin lempeä, sympaattinen nuori koira, joka vaikuttaa äärettömän nuorena kypsyneeltä, tasapainoiselta ja rauhalliselta tytöltä. Pie ei hauku tarhaoloissa juuri lainkaan ja sopisi näin ollen myös kerrostaloon asumaan.

Pie tulee moitteetta toimeen muiden koirien, niin urosten kuin narttujenkin, kanssa ja Pie olisi hyvin ystävällisen, fiksun käytöksensä vuoksi oivallinen koira myös lapsiperheeseen, tietysti vanhempien ohjauksessa ja rauhallisesti opettelemalla kaikkia kotikoiran taitoja.

Pie etsii sitoutunutta, rakastavaa kotia, joka osaa tarjota sille sopivassa suhteessa liikuntaa ja virikkeitä, lepoa ja läheisyyttä, koulutusta ja pitkiä metsälenkkejä.

Pie on keskikokoinen koira, joka painaa noin 14 kiloa ja on korkeudeltaan 45-50 cm.

Päivitetty 1.12.2012

Pie on varattu.

Päivitetty 17.1.2013

Pie sai oman kodin Suomesta 2.3.2013.

Päivitetty 7.3.2013

Yhteydenotot Taijalle

 

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: