Kodin saanut: SASHA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

SASHA

* n. 1 v

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

Sasha on tällä hetkellä Romaniassa eläinklinikka OneVetin hoitolatiloissa odottamassa omaa kotiaan.

Yhteistyö kumppanimme kuvailevat Sashaa ihanimmaksi koiraksi koko maailmassa. Sashan tarina on kovin tyypillinen, se on vain yhtenä päivänä jätetty keskelle puistoa yksin. Sashan löysi nainen, joka oli lenkillä oman koiransa kanssa puistossa. Puiston vartijat olivat kertoneet, että Sasha oli ilmestynyt kuin tyhjästä. Toinen vartijoista oli ilmoittanut, että hän ottaa koiran itselleen, mutta kun hetken kuluttua oli selvinnyt, että vartijan aikomuksena olikin teettää koiralla mahdollisimman paljon pentuja ja tienata niillä, päätti nainen pelastaa Sashan ja viedä kotiinsa yöksi. Yön aikana Sasha ystävystyi naisen oman koiran kanssa ja kuvista huomaakin miten hauskaa koirilla on ollut. 🙂 Nainen ei kuitenkaan voinut majoittaa Sashaa luonaan pidempään, joten se siirtyi OneVetiin odottelemaan omaa kotiaan.

Sasha on todella kaunis ja upea ilmestys. Se on ystävällinen ja rakastaa ihmisiä yli kaiken. Sasha on iloinen ja kohtelias neitokainen. Sasha on varmasti ollut joskus jonkun koira ja hoitolassa olo stressaakin tyttöstä melkoisesti, joten toivoisimme kovasti, että Sasha pääsisi pian omaan kotiinsa.

Sasha tulee toimeen toisten koirien kanssa, mutta toisen saman ikäisen tai hieman vanhemman nartun kaveriksi emme sitä tule luovuttamaan.

Sasha tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä, EU-passin omistavana sekä steriloituna.
Sasha painaa tällä hetkellä noin 15-18kg.

Päivitetty 26.02.2013

Sasha on muuttanut Glinan koiratarhalle etsimään omaa kotiaan. Aluksi Sashasta oli outoa jäädä tarhalle ilman ihmisen lämpöä ja suojaa, ja Sasha ilmaisikin huolensa haukahtelemalla ja itkemällä ihmisen perään. Aluksi Sasha asutti häkkiään yksin, rakkaan lammaspehmolelunsa kanssa, mutta piakoin tyttö sai seurakseen aikuisen uroksen. Sasha toimii uroksen kanssa hyvin, joten tyttöstä voisikin harkita kotiin missä olisi uros kaverina. 🙂 Sasha toivoisi pian pääsevänsä omaan kotiin oman ihmisen kainaloon. Tarha ei ole oikea paikka koiralle, joka kaipaa todella paljon ihmisen seuraa ja huolenpitoa.

Sashalle on nyt myös lisätty muutama uusi kuva.

Päivitetty 07.03.2013

Sasha sai kodin huhtikuussa 2013.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: