Kodin saanut: DORIS

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:


DORIS

* noin 1,5-vuotias

* steriloitu narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

Pörröinen Doris asustaa tällä hetkellä romanialaisen eläinsuojelija Giovanni Razvanin yksityisessä koirasuojassa odottamassa adoptointia ja omaa kotia. Doris on kotoisin vanhalta tehdasalueelta läheltä Bukarestia, jossa Giovanni käy ruokkimassa ja hoitamassa alueen koiria.

Doris on noin 1,5 vuoden ikäinen, keskikokoinen, sirorakenteinen ja lempeä koira. Painoa sillä on arviolta 12-14 kg. Giovanni on käyttänyt sen steriloitavana joitain kuukausia takaperin. Luonteeltaan Doris on iloinen, reipas ja sosiaalinen, joskin hienoisen herkkä. Se tulee loistavasti toimeen muiden koirien kanssa, ja on ennemmin alistuva kuin päällepäsmäri. Giovannin mukaan tyttö on kertakaikkisen ihana, kiltti ja ystävällinen, ja sitä voisi myös ajatella perheeseen, jossa on lapsia.

Doriksen taustaa voi vain arvailla; joko se on elänyt tehdasalueella koko elämänsä, tai se on jossain vaiheessa sinne hylätty. Siksi Doris tulee kaipaamaan kärsivällistä opastusta mm. hihnakävelyssä ja sisäsiisteydessä opetellessaan kotikoiran tavoille.

Suloinen Doris etsii sitoutunutta kotia, jossa on aikaa ja halua paneutua sen kotiutumiseen. Doris tullaan luovuttamaan sirutettuna, loishäädettynä, rokotettuna ja oman EU-passin omaavana.

Jos olet tutustunut sivuillamme koiran omistajan oppaaseen ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja uskot voivasi tarjota Dorikselle turvallisen kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Taijaan.

Videolla kohdassa 0:45 Doris juoksee kuvaajan luokse 🙂

Tässä videossa kohdassa 0:20 Doris koirasuojassa.

Dorikselle lisätty uusia kuvia.

Päivitetty 03.02.2013

…ja pari uutta kuvaa lisätty Dorikselle. Ehkäpä ne hurmaisivat jonkun, joka haluaisi tämän sympaattisen tytön ystäväkseen?

Päivitetty 09.02.2013

Doris on varattu omaan kotiin <3

Päivitetty 17.2.2013

Doris on saanut oman kodin Suomesta <3

Päivitetty 10.3.2013

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: