Kodin saanut: RINGO

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

RINGO

* n. 6 v

* Uros, kastroidaan

* Virossa

 

 

 

28.07.2013

Rakveren tarhalla Virossa kotiaan odottelee n. 6 vuotias uroskoira Ringo.  Ringo on löytynyt puuhun sidottuna Rakveren alueelta kesäkuun alussa. Ringo on ystävällinen ja reipas ja herran olemusta leimaa rauhallisuus. Toki tarhan stressaava olotila aiheuttaa sen, että Ringon kontakti ihmiseen on melko heikko ja keskittyykin lähes koko ulkoilun vain ympäristön tarkkailuun.

Ringo on hoikkarakenteinen poika, jolla on korkeutta n. 55-65 cm ja painoa arviolta 25-30 kiloa. Ringo suhtautuu ihmisiin ystävällisesti, mutta ilmeisesti stressitasosta johtuen hieman välinpitämättömästi. Ringon turkki oli tarhalla vieraillessamme juuri vaihtumassa ja Ringo jaksoi hienosti olla rauhassa paikallaan melko pitkän harjaustuokion ajan. Ringo on lempeä ja ymmärtäväinen aikuinen koira, jonka luonteen silmiinpistävin piirre on tällä hetkellä rauhallisuus. Hihnalenkkeily on Ringolle selkeästi vierasta ja Ringo vetääkin hihnassa melko reilusti. Muihin koiriin Ringo suhtautui välinpitämättömän kohteliaasti.

Ringon uuden kodin tulee varautua siihen, että kaikki perustaidot Ringon kanssa on opeteltava aivan nollasta. Narttukoirien kanssa Ringo saattaisi tulla hyvinkin toimeen, mutta uroksen kaveriksi Ringoa ei luovuteta. Suhtautumisesta kissoihin ei tiedetä. Ringo ei juurikaan hauku, mutta koska pojan taustasta ei tiedetä, olisi Ringolle mahdollisesti ideaalein asumismuoto omakotitalossa. Muutkin asumismuodot ovat toki harkittavissa. Aivan pienten lasten perhe ei välttämättä ole Ringolle se sopivin. Ringon perheeltä toivotaan myös aikaisempaa koirakokemusta.

18.09.2013

Ringo on saanut oman kodin Virosta.

 

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: