Kodin saanut : SWIMM (nyk. Siru)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

SWIMM

* n.1.v

* narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

Swimmin löysi Romanian alkutalven keskeltä Bukarestia ympäröivän kehätien varrelta vaeltamasta romanialaisen eläinsuojelija, yhteistyökumppanimme Anda Murgun tytär Alina, ollessaan matkalla eläinlääkäriin muutaman koiran kanssa. Alina pysähtyi ruokkimaan näkemäänsä koiraa ja huomattuaan sen pienikokoiseksi, äärettömän ystävälliseksi, hyvin kylmissään lyhyessä turkissaan olevaksi ja pisteenä ii:n päälle tiineenä olevaksi, Alina ei voinut jättää Swimmiä pulaan vaan otti sen mukaansa, vaikkei niin Alina kuin Andakaan haluaisi ottaa enää yhtäkään koiraa Andan ennestään täpötäyteen koirakotiin.

Swimm matkasi samaa tietä eläinlääkäriin jossa se madotettiin ensimmäisen kerran ja se sai ensimmäiset rokotuksensa. Steriloitavaksi se viedään ensi viikolla joulupyhien jälkeen.

Lyhyessä ajassa Swimm on vakuuttanut niin Alinan kuin Andankin luonteellaan, joka on Andan sanoin, jalokiviainesta 🙂 Swimm on hyvin kiltti, äärettömän ystävällinen, ennemmin nöyrä kuin dominoiva, miellyttämishaluinen, rauhallinen ja tasapainoisen oloien nuori koiratyttö, joka tulee toimeen lukuisten muiden Andan makuuhuoneessa suojaa pitävien koirien kanssa. Kissoja Swimm ei ole vielä tavannut, mutta todennäköisesti Swimm suhtautuu niihinkin yhtä välittömän ystävällisesti.

Swimmiä voitaisiin ajatella monenlaiseen kotiin, kerrostaloon, lapsiperheeseen, ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi. Tärkeintä on että Swimmiä ei otetan hetken mielijohteesta ja että sille ollaan valmiita antamaan aikaa, rauhaa ja rakkautta sopeutumiseen ja uusien asioiden oppimiseen uudessa elämässään.

Swimm on noin vuoden ikäinen pienikokoinen narttu, joka painaa 7-8 kiloa.

Päivitetty 23.12.2012

Swimm saapui Suomeen omaan kotiinsa 16.2.2013 ja sai uudeksi nimekseen Siru.

Päivitetty 18.2.2013

Yhteydenotot Sallalle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: