Kodin saanut : TOBY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

TOBY

* synt. 5/2013

* Uros

* Romaniassa

 

 

 

 

13.08.2013

Eläinsuojelija Luiza Madru löysi eräänä päivänä naapuri tontiltaan mustan nartun ja tämän pienet pennut.  Aiemmin naapuritontin koiria on hoitanut vanhempi mies, mutta kun mies kuoli, olivat koirat jääneet yksin.  Luiza antoi pienten pentujen kasvaa emonsa hoivissa tyhjällä tontilla muutaman viikon, mutta kun pennut olivat riittävän isoja pärjätäkseen ilman emoaan, Luiza otti ne luokseen turvaan ja sosiaalisoitumaan. Pentujen emo on todella arka ja ujo tyttönen.  Luiza käy joka päivä ruokkimassa emoa ja nuori emo onkin jo antanut Luizan koskea itseään, joten ehkä jo ennen talvea myös emo pääsee Luizan luokse talven kylmyyttä pakoon. Luiza nimesi pennnut pian niiden löytymisen jälkeen ja ne saivatkin nimikseen: Tiny, Toby, Prince, Mimo, Katy ja Mimi .

Pennut ovat saaneet Luizan luona erittäin hyvän ja turvallisen lapsuuden. Pennut ovat todella rohkeita ja uteliaita. Kaikki pennut rakastavat ihmisiä ja niitä onkin koko niiden elämä käsitelty normaalisti. Pennut ovat hyvin sosiaalisia ja ne tulevatkin toimeen kaikkien, niin ihmisten kuin koirien kanssa. Pennut tulevat olemaan aikuisina alle 10kiloisia. Kaikki pennut painavat tällä hetkellä n.2kg.

Pennut tullaan luovuttamaan koteihinsa asianmukaisesti rokotettuina, sirutettuina, ulko- ja sisäloishäädettyinä ja oman passin omistavina.

Huomioithan, että koiran tulee mahtua elämääsi vielä vähintään seuraavien 10-vuoden ajan,  niin ala- kuin ylämäissäkin. Koira tulee vaatimaan paljon liikuntaa ja huomiota. Vaikka pennuista jääkin aikuisina pieniä, ne eivät sovi pelkiksi sohvaperuinoiksi , vaan ne tulevat vaatimaan tulevalta kodiltaan varmasti paljon aktiviteetteja.

Huomioithan, että tuleva koti sitoutuu steriloimaan pennun kohtuullisen ajan kuluessa Suomessa (Kulkurit osallistuvat sterilointikuluihin 25 %:lla).

Tutustuthan koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

15.8.13

Toby on varattu Suomeen 🙂

19.9.13

Toby muutti omaan kotiin 15.9.

Yhteydenotot Anna-Auroralle

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: