Kodin saanut: VANILLA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Vanilla 24.11

VANILLA

* n. 3 kk

* uros

* Romaniassa

saapuu Suomeen 12.1.2013

 

 

 

 

 

Lokakuun lopussa Kulkurien aktiivit olivat Romanian matkalla ja yhtenä kiireisistä päivistä heidän seurassaan ollut Asociata A Doua Sansan Carmen sai puhelun ostarilta löydetyistä koiranpennuista. Ajoimme paikalle ja löysimme muovitetun pahvilaatikon ostarin takaa ja sen sisältä kuusi pikkuista koiranpentua jotka haparoivon askelin ihmettelivät outoa ja vierasta ympäristöään. Todennäköisesti pentujen emon omistaja on käynyt dumppaamassa pennut löytöpaikalle niiden alettua liikkumaan ja tarvitsemaan muutakin ruokaa kuin emon maito… Ja todennäköisesti emoa ei haluta steriloida vaan se tulee synnyttämään vielä monet epätoivotut pennut.

Videoita pentujen löytöhetkeltä 26.10:

http://www.youtube.com/watch?v=3pyTqUZII3E&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=B450AKNdGcI&feature=plcp

Ostaripennuiksi nimeämämme pentue matkasi mukanamme Glinan tarhalle jossa niille kunnostettiin yksi häkki. Seuraavana päivänä pennut pääsivät eläinlääkäriin ja saivat ensimmäisen rokotuksensa, madotuksensa ja ulkoloishäätönsä. Tällä hetkellä niiden rokotusohjelmasta puuttuu enää viimeinen tehosterokote.

Tällä hetkellä pennut ovat noin 8-10 viikkoisia ja ne ovat noin kuukauden päästä valmiita matkustamaan omiin koteihinsa. Pennut ovat normaaleita, avoimia, uteliaita, leikkisiä ja sosiaalisia pikku palleroita, joista kasvaa aikuisina keskikokosia, maksimissaan 18 kiloisia. Pennuista Espresso on hieman muita pienempi, joten se saattaa jäädä noin 15 kiloiseksi.

Tutustuthan sivuillamme ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen ja luovutussopimukseen ja huomioithan että tulevat kodit sitoutuvat steriloimaan/kastroimaan pennut kohtuullisen ajan kuluessa Suomessa (Kulkurit osallistuvat sterilointi/kastrointikuluihin 25%:lla).

Ostaripennut etsivät sitoutuneita, harkittuja motivoituneita koteja, joissa ollaan valmiita tarjomaan niille lempeä ja johdonmukainen koulutus, turvalliset kotiolot, aktiviteetteja ja onnellinen, tasapainoinen koiran elämä seuraavaksi 10-15 vuodeksi.

Pennut Glinan tarhalla 27.10:

http://www.youtube.com/watch?v=epc_wMYoJMc&feature=plcp

Päivitetty 20.11.2012

Vanillalle lisätty uusia kuvia.

Päivitetty 29.11.2012

Vanilla on varattu.

Päivitetty 22.12.20124

Vanillan varaus on peruuntunut koirasta johtumattomista syistä. Vanilla etsii siis edelleen omaa kotia! Vanilla lentää Suomeen la 12.1.2013.

Päivitetty 9.1.2013

Vanilla on varattu.

Päivitetty 10.1.2013

Vanilla on saanut oman kodin 13.1.2013

Yhteydenotot Taijalle.

 

Kuvat aukeavat suuremmiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: