Kodin saanut: DIANA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

DIANA

* n.1.v

* narttu

* Virossa.

 

 

 

 

Diana on tuotu Rakveren tarhalle 29.6 sen löydyttyä kadulta. Aluksi luulimme että Diana haettaisiin varmaan takaisin kotiin, sillä se oli hyväkuntoinen löydettäessä ja selvästi ihmisten kanssa paljon elänyt sosiaalisuudesta ja lempeydestään päätellen. Näin ei kuitenkaan käynyt ja nyt Diana etsii uutta kotia.

Diana on noin 65 cm korkuinen, noin vuoden ikäinen äärettömän sympaattinen ja hurmaava tyttö. Diana lähtee mielellään lenkille, se kulkee reippaasti mutta ei kaahota. Hetken haistelun ja juoksentelun jälkeen Diana jääkin mieluiten syliin tai viereen rapsuteltavaksi, nauttimaan olostaa. Diana vaikuttaa jotenkin todella lunkilta, se ei stressaa niinkuin useimmat koirat tarhalla, tai ainakaan se ei näytä sitä lainkaan. Dianasta huokuu lempeys ja kiltteys, sen voisi hyvin ajatella sopivan lapsiperheeseenkin, ja sen hermorakenne vaikuttaisi olevan todella kohdillaan. Diana on tavannut paljon muita koiria ja tullut toimeen kaikkien kanssa. Varmuuden vuoksi emme kuitenkaan anna sitä ihan samanikäisen nartun kanssa samaan kotiin.

Dianassa saattaa ulkomuodon perusteella olla rotuperimässä laumanvartijakoiraa, joten uskomattoman kiltistä ja lempeästä luonteesta huolimatta etsimme Dianalle kotia rauhalliselta alueelta, mieluiten omakotitalosta ja omistajalla olisi hyvä olla kokemusta vahtiviettisistä koirista, sillä Dianasta saattaa kotiutuessa kuoriutua vielä vahtimaisiakin piirteitä.

Diana etsii kotia, perhettä, jossa se saa olla kiinteästi osa sitä, jossa sitä opastetaan lempeästi mutta johdonmukaisesti uuden elämän saloihin ja jossa sille pystytään tarjoamaan loppuelämäkseen turvallinen, tasapainoinen elämä.

Yhteydenotot Sallalle.

Päivitetty 15.8.2012.

Diana on kaunistunut entisestään. Se rakastaa ihmisten rapsuttelua ja sitä huomiota mitä niiltä saa. Auringon paistaessa Diana nautti sen lämmöstä ja leikki vierellään olevan pienikokoisen uroksen kanssa. Kun pikkukoira alkoi esittää Dianalle urosmaista käytöstä, tyttö pysyi topakkana ja laittoi heti alkuunsa moisen käytöksen aisoihin. Leikki kuitenkin jatkui molempien koirien osalta tämänkin jälkeen.

Lisätty Dianalle uusia kuvia.

Päivitetty 16.9.2012

Diana on varattu.

Päivitetty 20.12.2012

Diana sai oman kodin Suomesta 14.1.2013.

Päivitetty 15.1.2013

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: