Päivitetty 05.07.2022

Kotia etsivä koira: KULTA


Syntymäaika: 3/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

5.7.2022
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Kulta on elänyt jonkun kotikoirana yhdessä pienen uroksen kanssa. Kotiin oli hankittu valvontakamerat, joten koirista on tullut perheelle “turhia”, ja niistä oli haluttu eroon. Nyt molemmat koirat asuvat tarhalla samassa häkissä, ja tulevatkin hyvin toimeen keskenään. Kulta haukkuu joskus toisten koirien mukana.

Kultaa jännittää hieman ja se on varovainen, kun häkkiin menee vieraita. Kun se huomaa, ettei ihminen tee mitään pahaa, se on kuitenkin silminnähden innoissaan, töpöttelee kävellä vieraiden ympärillä, käy vähän rauhoittumassa kopissa ja tulee taas katsomaan vieraita. Se käy hakemassa nameja kädestä, ja hetken kuluttua sitä saakin jo koskettaa ja silitellä.

Korkeutta tällä neitokaisella on 62cm ja painoa n.30kg. Kulta etsii positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin sitoutunutta kotia, jolla on kärsivällisyyttä ja aikaa tukea ja opastaa sitä kohti tasapainoisen kotikoiran arkea.

 

Päivitykset

20.6.2022
Aktiivimme tapasivat hurmaavan Kulta-rouvan jälleen kesäkuisella reissullaan. Se on hyvin kiinnostunut ja innostunut ihmisistä ja heidän huomiostaan, mutta selkeästi tottumaton kosketukseen. Se saa pieniä jännittyneitä ilohepuleita, mutta palaa kuitenkin rohkeasti aina takaisin.

Kulta on häkkikaverilleen alistuva, ja väistää sitä. Sille paras kaveri tulevassa kodissa olisikin lempeä koiraystävä. Lisätty ihanasta rouvasta video ja muutama uusi kuva. <3

3.4.2022
Kulta aloitti etsimään omaa kotiaan adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kulta saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kulta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Milla Kukkonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.