Kodin saanut: KUSTI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

KUSTI

* n 1 v

* uros

* Virossa.

Vedenharmaa Kusti-poika valkealla naamamaskilla odottaa omaa kotia Virossa Rakveren tarhalla. Kusti on tullut tarhalle 15.1.2013 ja tarhan kissojenhoitaja kertoo, että aluksi Kusti pelkäsi kovasti vieraita ja uutta ympäristöä. Nyt ovat jo hieman edistyneet ja tulleet ystäviksi ja Kusti tulee itse jo pyytämään rapsutuksia. Uudessa kodissa Kustille täytyy kuitenkin antaa aikaa luottaa uusiin ihmisiin ja Kusti sopiikin parhaiten kissakokeneeseen rauhalliseen kotiin, jossa ymmärretään ujon kissan sielunmaailmaa, ja sellainen koti tietää millainen sydänystävä ujostakin kissasta voi tulla.

Kusti tulee hyvin toimeen muiden kissojen kanssa ja siksi se halutaan kastroida, että se pääsisi tarhalla isoon kissahuoneeseen muiden kissojen kanssa. Kustin tulevassa kodissa olisi myös hyvä olla rohkea kissakaveri näyttämässä esimerkkiä, ja Kusti olisi varmasti mielissään myös leikkikaverista oli se sitten tyttö- tai poikamerkkinen. Koiria Kusti hieman pelkää.

23.4.2013 Kusti on saanut kodin Virosta.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: