Päivitetty 04.11.2017

Kodin saanut koira: KYMPPI


Syntymäaika: 9/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustat

23.09.2017
Upean Kympin matka Kulkurien adoptio-ohjelmaan on ollut melkoista sattuman kauppaa. Kymppi saapui Cosoban kylästä toisen pikkukoiran kanssa syyskuun alkupuolella Onevetin tarhalle vierailulle. Muutaman kerran kaksikko kävi viettämässä aikaa tarhan etupihalla vapaana olevassa pikkukoiralaumassa. Erään kerran, kun tarhan portit illalla sulkeutuivat pikkukoirat päättivätkin jäädä porttien sisäpuolelle tarhalle ja siitä saakka molemmat koirat ovat elelleet tarhalla. Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yheistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi.

Kymppiä kutsutaan tarhalla nimellä Lupescovic, joka tarkoittaa “sudehkoa”. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adinan mielestä pikkuinen näyttää hiukan sudelta ja lupe tarkoittaa sutta.

Tämä suloinen pikkuhukka on luonteeltaan hyvin leikkisä, iloinen, sopuisa ja kertakaikkisen herttainen poika. Kymppi vaikuttaisi olevan todella tasapainoinen ja hyväntuulinen koira, joka on varmasti tulevassa kodissaan aina valmis seikkailuun tai halailuun. Seikkailujen jälkeen Kymppi varmasti tulee viihtymään loistavasti tulevan omistajansa vieressä sohvalla köllöttelemässä, mutta se tulee myös ehdottomasti tarvitsemaan aivotyöskentelyä ja virikkeitä liikunnan lisäksi.

Isossa pikkukoiralaumassa tarhalla Kymppi on kuin kala vedessä ja se sulautuu loistavasti muun lauman mukaan. Kisailussa toisen koiran kanssa, se antaa voimakastahtoisemmalle periksi.

Ihmisen lähellä Kymppi on todella tyytyväinen, se viihtyy lähellä ja nauttii suunnattomasti rapsutuksista. Pikkuinen antaa käsitellä ja tutkia itseään todella hienosti. Tarhalla tapaamisen yhteydessä Kympin ei kuulla haukkuvan.

Hurmaavalla Kympillä on arvion mukaan painoa noin 8 kg ja säkäkorkeutta noin 35 cm.

Nykytilanne

04.11.2017
Herttainen Kymppi, nykyisin Lupe, lensi tänään omaan kotiin Suomeen.

Aiemmat päivitykset

03.10.2017
Ihastuttava Kymppi on tänään varattu omaan kotiin! Paljon onnea Kympille ja sen tulevalle perheelle <3


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kymppi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kymppi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kympin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.