Päivitetty 12.03.2023

Kotia etsivä koira: MADAM MARJATTA


Syntymäaika: 2016-2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.3.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Madam Marjatta, eli tuttujen kesken Marjatta, on ollut ennen omistettu koira. Omistaja on hylännyt Marjatan kunnalliselle tarhalle koska se ei kuulemma ole viihtynyt ketjussa pihalla. Tilalle on varmasti otettu jokin toinen koira “vahtimaan”, mutta ehkä tämä oli Marjatalle onnekas käänne. Ioana näki Marjatan kunnallisella tarhalla ja päätti antaa sille mahdollisuuden. Niin Marjatta pääsi Cosoban tarhalle, missä se on ollut nyt kevässtä 2021 lähtien. Marjatta asui rauhallisen herramies Einon kanssa samassa häkissä pitkään, ja Einon saatua kodin Marjatta sai uuden kämppiksen Bemmin. Kummankin uroksen kanssa Marjatta on ollut sopuisa.

Vieraiden ihmisten mennessä häkkiin, Marjatta jää alkuun seuraamaan sivusta vieraiden ihmisten aikeita ja eleitä ja hakee myös turvaa omasta kopistaan. Hetken päästä herkut alkavat kuitenkin kiinnostaa ja Marjatta tulee Einon vanavedessä syömään herkut, varovasti myös aktiivimme kädestä. Marjatta ei kuitenkaan lyhyen tuttavuuden aikana anna entuudestaan vieraan ihmisen koskettaa häntä. Ioana kertoo että hänen kanssaan kahdestaan Marjatta on vapautuneempi ja antaa myös Ioanan silittää ja käsitellä itseään. Marjatta on kuitenkin lähtökohtaisesti arka koira, jonka elämä ei ole ollut kummoista, eikä sillä ole mitään kokemusta tai ymmärrystä siitä milaista on olla suomalainen kotikoira tai millaista on olla hyvässä, tiivissä suhteessa ihmisten kanssa.

Kaunis Marjatta tarvitsee kodin ja omistajan, jolla on entuudestaan kokemusta aroista/herkistä koirista ja ymmärrystä siitä miten paljon aikaa ja rauhallista totuttautumista tälläinen koira vaatii. Marjatan tulevan kodin tulee sijaita melko rauhallisella alueella ja kodissa tulee olla entuudestaan reipas ja tasapainoinen koirakaveri tueksi ja malliksi Marjatalle.

Marjatta on noin 5-6 vuotias steriloitu narttu. Kooltaan Marjatta on noin 50-53 cm ja noin 20-23 kg.

 

Päivitykset

12.3.2023
Toimijamme tapasivat Marjatan ja hänen uuden häkkikaverinsa Bemmin helmikuussa Romaniassa. Marjattaa jännitti vieraiden ihmisten läsnäolo selvästi ja on vaikea sanoa johtuuko säpsyminen siitä että Marjatan pitkäaikainen häkkikaveri Eino sai oman kodin Suomesta ja Marjatta vasta totuttelee uuteen kämppikseen, siitä ettemme ole voineet vierailla puoleen vuoteen tarhoilla ja Marjatan vieraskontaktit ovat siis olleet entistäkin vähäisempiä vai jostain muusta. Marjatta on utelias ihmisten suhteen, ja hänestä jäi vaikutelma että olisi saattanut edetä tutustumisessa jos aikaa olisi ollut käytettävissä enemmän. Arka ja tottumaton Marjatta joka tapauksessa on ja etsiikin kotia, jossa on kokemusta ennestään arasta / herkästä koirasta ja mahdollisuus totuttaa Marjattaa rauhassa ja ajan kanssa uuteen elämäänsä.

Lisätty uusia kuvia ja videoita.

29.10.2022
Lisätty Marjatalle tuore video, missä näkyy hyvin miten avoin ja iloinen hän on tutun ihmisen seurassa, vaikka kosketusta jännittääkin varsinkin kuvaustilanteessa.

13.10.2022
Madam Marjatta aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Madam Marjatta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Madam Marjatta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.