Päivitetty 30.12.2014

Kodin saanut koira: MINA A


Mina1

 

MINA A

* n. 2-3 v.

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

28.12.2014
Kunnallinen tarha Romaniassa tarkoittaa samaa kuin kuolemantarha. Niiden tarkoitus on lopettaa koiran elämä mahdollisimman nopeasti ja kivuliaasti. Oman ulosteen seassa, ilman ruokaa, isot ja pienet koirat samassa häkissä. Tällaiselta tarhalta Anda Murgu pelasti Mina A:n ja Tinan A:n, jotka mahdollisesti ovat siskoksia. Siskokset oli tuonut tarhalle edellinen omistaja kyllästyttyään koiriin. Tällä hetkellä koirat ovat  Suflete Dragin tarhalla.

Mina A on sosiaalinen ja niin hurmaava kuin näyttääkin. Muiden koirien kanssa toimeen tuleva pieni vipeltäjä painaa vain 5 kg ja kokoa neidillä on noin 35 cm. On siis piirun verran isompi kuin siskonsa Tina A. Mina A ei pidä kovaa meteliä itsestään, joten voisi kuvitella tämänkin kaunokaisen sulostuttamaan niin kerros-, rivi- kuin omakotitaloankin.

Ja Andan sanojen mukaan; täydellinen koira joka kotiin…

Huomioithan kuitenkin, että pienestä koostaan huolimatta Mina A:lla on hyvin samankaltaisia tarpeita kuin suuremmillakin lajitovereillaan ja se tulee tarvitsemaan liikuntaa ja peruskasvatuksen siinä missä muutkin koirat, eli pelkäksi sohvan nurkassa löhöilijäksi Minasta ei ole.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Hetken mielijohteesta koiraa ei tule ottaa, vaan tulee muistaa, että parhaassa tapauksessa Mina A ilostuttaa omistajansa elämää vielä seuraavat reilut 10 vuotta. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?  Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

30.12.2014
Mina A varattu Ranskaan

.

Varaajana toimi Stina Nurmikoski

 

Video, jossa Mina A siskonsa kanssa kopissaan.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.