Päivitetty 27.12.2014

Kodin saanut koira: BOXY


07/2014

07/2014

 

 BOXY

* n. 3-4 v

* kastroitu uros

* Romaniassa

 

 

 

 

31.10.2013

Tapasin komean Boxyn Luiza Mandrun luona lokakuun lopulla. Boxy on asunut eläinsuojelija Luizan luona jo 3 vuotta. Boxy on syntynyt todennäköisesti kadulle ja elänyt kadulla niin pitkään kunnes se kasvoi “liian” isoksi ja pelottavaksi. Tästä syystä Boxyä on kaltoinkohdeltu, potkittu ja todennäköisesti myös hakattu koska se oli liian pelottavan näköinen.

Pelottavasta koirasta ole tietoakaan kun astumme Boxyn häkkiin, häntä heiluen, iloisesti se tulee meitä vastaan ja haluaa alkaa leikkimään kanssamme. Boxy on aktiivinen koira, joka ei selvästi saa tarpeeksi aktiviteettia, sillä aluksi sen meno on aika villiä. Boxy kuitenkin malttaa rauhoittua ja heittää selälleen rapsuteltavaksi. Boxy rakastaa kaikkia, vaikkakin siitä huomaa että äkkinäiset käden liikkeet saavat sen väistämään ja menemään matalaksi. Boxy ei tekisi pahaa kärpäsellekään vaan haluaa vain miellyttää ihmisiä. Boxy osaa ottaa hienosti kontaktia ja osaa myös istua odottamaan nameja.

Boxy asuu samassa häkissä narttukoiran kanssa, joten tulevassa kodissa sillä voisikin olla narttukaveri odottamassa. Uroksen kanssa samaan kotiin Boxya ei luovuteta. Tulevalla kodilla olisi hyvä olla koirakokemusta, sillä Boxyssä on selvästi ainakin rottweileria ja todennäköisesti myös saksanpaimenkoiraa.

Boxy ei haukkunut juurikaan tarhalla, joten aktiivisen kodin löytyessä myös kerrostaloasunto sopii Boxylle asumismuodoksi.

Boxyn olisi jo korkea aika päästä omaan kotiin opettelemaan kotikoiran opppeja ja elää rakastettuna perheenjäsenenä.

Boxy on noin 55-60 cm korkea ja painaa noin 27-30 kg.

24.11.2013

Komealle Boxylle lisätty video!

20.6.2014
Boxy saapui omaan kotiinsa Suomeen 18.6.

28.11.2014

Komeaakin komeampi Boxy etsii uutta loppuelämän kotia täysin koirasta riippumattomista syistä. Omistajan työpäivät muuttuivat n. 12h pituisiksi Boxy kärsii tästä tilanteesta, sillä aktiivinen Boxy kaipaa virikkeitä, lenkkeilyä ja ennen kaikkea omistajalta saatua huomiota.

Boxy onkin mitä täydellisin otus. Se on ollut helpompi koira kuin yksikään olisi voinut uskoa. Boxy on täysin sisäsiisti, kulkee hihnassa mallikkaasti ja tottelee todella hyvin. Boxy tulee myös toimeen kaikkien muiden koirien kanssa kodin ulkopuolella ja lempipuuhaa Boxylle onkin koirapuistoissa remuaminen. Kotiinsa Boxy ei ihan sulata muita koiria. Boxyn hoitopaikassa on tällä hetkellä myös yksi uroskoira, jonka kanssa Boxy tulee toimeen mutta on kovin mustasukkainen ihmisiltä saadusta huomiosta ja tämä herra onkin taitava kerjäämään huomiota keinolla millä hyvänsä. 🙂 Narttukoiran kaveriksi Boxya voisi mahdollisesti ajatella.

Boxy osaa jäädä kotiin myös yksin, se ei pidä meteliä eikä tuhoa tavaroita. Tottakai tulevan kodin tulee kuitenkin muistaa että kodinvaihdoksen aiheuttama stressi saattaa alkuun näkyä myös tavaroiden tuhoamisena ja ääniherkkyytenä.

Ideaali koti Boxylle olisi taajaman ulkopuolelta ainoana omistajan silmäteränä. Boxy luovutetaan vain aktiiviseen kotiin, sillä sohvaperunaa tästä herrasta ei saa tekemälläkään.

Boxya pääsee sovitusti tapaamaan hoitopaikkaansa.

27.12.2014

Boxy sai ehkä parhaan mahdollisen joululahjan, oman loppuelämän kodin nimittäin. 🙂

Varaajana toimi Saila.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.