Päivitetty 27.12.2014

Kodin saanut koira: NINITA


10606107_10204623660568891_7848599946265264148_n (1)NINITA

* arvioitu syntymäaika 8/2014

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

17.11.2014
Pikkuinen Ninita on löydetty yhdessä sisaruksiensa Nonan, Chican sekä Flynin ja emänsä Ellah:in kanssa eläinsuojelija Luiza Mandrun toimesta hänen asuinkylänsä viereisestä kylästä syyskuun alussa. Pennut ja emä olivat jonkun paikallisen ihmisen pihamaan ulkopuolella. Pentue oli lymyillyt paikalle mennessä puukasan alla suojassa, mutta niiden emo oli todella ystävällinen ja tuli luokse varovasti häntä heiluen ja päästi nätisti käsittelemään pienokaisiaan. Joku naapuruston ihmisistä oli ilmoittanut pennuista emoineen ja sen vuoksi Luiza miehensä kera menivät paikalle. Luultavasti tämä pieni koiraperhe oli ehditty vasta hylätä, sillä ne olivat löytyessään hyvässä kunnossa. Pennut olivat tuolloin vasta noin kuukauden ikäisiä.

Pentujen emä on nuori koira, hyvin ystävällinen ja kiltti ja todella tasainen luonteeltaan. Se tulee mainiosti toimeen kaikkien kanssa kuten pentunsakin. Pennut ja emä ovat olleet Luizalla aina löytymisestään saakka kotioloissa opettelemassa kotikoiran tavoille. Pennut ovat olleet paljon muiden koirien ja kissojen kanssa eli tulevat juttuun mahtavasti kaiken ikäisten ja kokoisten eläinten kanssa ja ne ovat perineet ystävällisen luonteen emältään.

Pennut ovat leikkisiä ja innokkaita pieniä koiran alkuja. Niiden sosiaaliset taidot ovat päässeet kehittymään hyvin suuressa koiralaumassa ja ne eivät pelkää isompiakaan kavereita.  Pennut tutkivat uteliaana kaikkea uutta ja ihmeellistä ja ovat innokkaasti mukana touhuamassa arjen askareissa. Lapsoset eivät ole erityisen haukkuherkkiä vaikka joskus haukahdus jos toinen leikkiessä pääseekin. Ninita on touhukas puuhastelija joka seuraa innolla isompien leikkejä ja koittaa olla parhaansa mukaan hengessä mukana. Luonteeltaan Ninita on avoin ja voisi sopia monenlaiseen kotiin.

24.11.2014
Pikkuinen Ninita on varattu omaan rakastavaan kotiinsa Suomeen.

 

 27.12.2014
Ninita matkasi omaan loppuelämän kotiinsa 12.12.14.

 

 

Pennut tulevat jäämään 7-8kg painoisiksi eli näppärän kokoisia pienokaisia. Kuitenkaan pienestä koostaan huolimatta ne eivät sovi pelkäksi sohvaperunaksi vaan tulevat vaatimaan liikuntaa ja aktiviteetteja siinä missä isommatkin lajitoverinsa.

Pennuille etsitään vastuuntuntoisia, motivoituneita, sitoutuneita ja rakastavia koteja, joissa ollaan valmiita ja kykeneväisiä tarjoamaan pennulle tasapainoinen, onnellisen koiran elämä. Pennut tulevat tarvitsemaan johdonmukaista koulutusta alkaen sisäsiisteyden harjoittelusta ja niiden tulee kuulua elämääsi seuraavan 10-15 vuoden ajan.

Koska pennut tulevat Suomeen niin nuorina, niitä ei steriloida ennen tuloaan. Tulevien perheiden tulee sitoutua leikkauttamaan koirat neljän kuukauden aikana kotiin tulosta. Kulkurit osallistuvat sterilointikustannuksiin 25 %:lla.

Tutustuthan huolellisesti ennen harkittua yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseenluovutussopimukseenadoptoitavan koiran terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteydenotot Tanjalle

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.