Kodin saanut kissa: TANELI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:


TANELI

* n. 1v

* uros (kastroitu)

* Rakvere, Viro.

 

Taneli on rohkea, utelias, aktiivinen ja leikkisä poikakissa. Se viihtyy sylissä ja tulee toimeen lasten kanssa. Taneli on löydetty sisarustensa kanssa noin kuukauden ikäisenä 1.8.2013 Rakveren kaupungista. Se matkasi ensin Suomeen kotihoitoon ja sieltä omaan kotiinsa tammikuussa 2014. Taneli palasi kuitenkin etsimään uutta kotia, sillä kovasta yrityksestä huolimatta se ei tullut toimeen uuden kodin kissan kanssa. Nyt Taneli etsiikin kotia, jossa se saisi elää stressittömässä ympäristössä, ainoana kissana. Taneli on täysin sisäsiisti, eikä se nirsoile ruoan suhteen. Taneli on Vantaalla kotihoidossa, jonne sitä saa mennä sovitusti tapaamaan.

Virolainen kotia etsivä kissa luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti loishäädettynä ja rokotettuna. Se on tunnistemerkitty mikrosirulla, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity turvasiru.fi-palveluun. Aikuinen kotia etsivä kissa on myös steriloitu tai kastroitu. 

Taneli sai oman kodin 19.9.2014

Varaajana toimi Tiia

9.10.2014 Kuulumisia kodista
“Taneli on nyt ensimmäistä päivää Pähkinärinteessä. Syksy on mennyt hienosti. Olohuoneen matolla on mukava pötkötellä kun kyllästyy katselemaan ikkunasta takapihan tinttejä.”

1.11.2014 Kuulumisia kodista
Taneli on kotiutunut hyvin Pähkinärinteeseen, jossa olemme nyt olleet kesämökkikauden jälkeen pari-kolme viikkoa. Taneli tykkää ulkoilla valjaissa pari kolme kertaa päivässä ja kiertää aina kutakuinkin saman n. 15-20 min lenkin rivitaloyhtiömme pihapiirissä. Taneli punnittiin eilen ja painoi 3.8 kg. Taneli ei juurikaan syö kissojen märkäruokia vaan herralle maistuu ahven-, kuha- ja siikafile, porsaan sydän ja maksa sekä naudan vähärasvainen jauheliha. Raksuja Taneli kyllä syö pari ruokalusikallista päivässä. Olemme antaneet myös yhden vitamiinipillerin per päivä raksujen kanssa, koska joku sanoi, että tuoreesta lihasta ja kalasta ei välttämättä saa kaikkia kissan vitamiineja kuten tauriinia, mikä oli minulle ainakin yllätys.

Tänä viikonloppuna Tanelin sopeutumiskyky joutui tositestiin, kun puolisoni poika vaimoineen ja lapsineen (poika 1v 4kk) tuli kylään koko viikonlopuksi ja mukana on koira Bogo. Pojan kanssa ei ollut mitään onglmaa, kuten arvelimmekin, koska Taneli on tottunut lapsiin kuten Hubertiin. Bogo sen sijaan on sekarotuinen kulkuri Portugalista. Alkuun Taneli sähisi ja murisi, mutta jo muutaman tunnin jälkeen tilanne rauhoittui, kun Bogo selvästi alistui ja alkoi kunnioittamaan Tanelin läheisyyttä. Nyt kolmantena päivänä he ovat jo vapaina ja sietävät toisiaan hienosti, joskaan ei vielä voitane puhua kovin syvästä ystävyydestä. Ovat haistelleet toisiaan ja en osaa oikein sanoa, haluaisivatko leikkiä kun seurailevat toisiaan. Pidämme toki silmällä, ettei Taneli joudu ns. umpikujaan, vaan hallitsee tilanteen ja pääsee tarvittaessa pakoon. Tosin Bogo on se joka pitää visusti etäisyyttä Taneliin esim.  ohittaessaan. Mahtuvat sentään ohittamaan samassa portaikossa ja/tai ovessa.

Ohessa kuvia, joista näkee, että ainakaan Taneli ei ota stressiä Bogosta. Bogo saattaa ehkä muistaa viime kesältä, kun Hallu, joka oli meidän mökillä hoidossa, veti Bogoa molemmille korville, kun Bogo tuli irvistelemään ja ärisemään Hallun nenän eteen. Taneli muuten tykkää nukkua kopissaan. Ei siinä, jonka saimme teiltä vaan isommassa, jonka ostin alkukesästä hallulle. Tuossa yksi kuva, kuinka Taneli nautiskelee yksiössään.

Lisätty kuvia uudesta kodista

Joulutervehdys kotoa 22.12.2014:

Hei kaikille

Tanelin päiväkirjasta.

Jouluaattoon on enää pari päivää ja ensilumi satoi juuri maahan. Ulkoilen
edelleen innokkaasti kolme kertaa päivässä kiertäen oman vakioreittini
taloyhtiön pihapiirissä. Koiraserkku Bogo Turusta on käynyt kylässä muutaman
kerran ja Bogon kanssa on kiva leikkiä. Kolmisen viikkoa sitten kävi myös
Rocky serkku. Onkohan siinä joku vika kun se on noin iso. Mutta ei se
vihainen ole. Sähisin sille aluksi varmuuden vuoksi ja lopuksi mahduimme jo
samaan kuvaan. Sillä on aika levee hymy ja isot hampaat.

Hannu ja Sipe tilasi minulle hienon kiipeilypuun Saksasta. Siinä on kiva
loikoilla ja katsella lintuja pihalla. Mun lemppari sisäharrastus on
nakkipallo. Nakista leikattu pätkä heitetään pitkin huoneistoa ja minä
noudan sen takaisin ja pudotan sen Sipen tai Hannun viereen ja ne heittää
sen taas uudestaan. Ja minä haen takaisin. Kuvassa se oli jo käpälien
välissä mutta putosi sohvan alle enkä taida saada sitä itse sieltä pois.

Nyt ne on tuoneet olohuoneeseen kaksi olkipossua, jotain joulukoristeita.
Sanoivat ettei saa koskea. Odottelen tässä kaiteella ja tutkin niitä ensi
yönä kun nukahtavat. Ulkona odottaa myös uusi hieno kiipeilypuu
(joulukuusi). Siihen tulee kuulemma kaikkia kivoja koristeita joihin ei
myöskään kuulemma sais koskea. Onneksi ne nukkuu sikeästi.

Hyvää Joulua kaikille Rakveren serkuille. Toivottavasti teillä on kiva
Joulu.

T. Taneli

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: