Päivitetty 25.03.2014

Kodin saanut koira: MOMO


 

MOMO

* arvioitu syntymäaika 09/2013

* narttu

* steriloitu

 

 

31.01.2014
Yhteistyötahomme, ihana Luiza Mandru, löysi tämän tuolloin n. 4 kk ikäisen narttupennun hylätyn talon vessasta, minne se oli piiloutunut suojaa saadakseen.  Vierellään pennulla oli sisaruksensa, jolle apu ei ehtinyt ajoissa. Tuolloin vielä nimetön tyttöpentu saatiin turvaan ja se pääsi viettämään ensimmäistä kertaa elämässään yön turvassa, Luizan luona. Tyttö on nyt n. 5 kk ikäinen ja on Luizan hoivassa vahvistunut ja kasvanut hienosti. Tyttö sai nimekseen Momo ja on nyt valmis etsimään omaa loppuelämänsä kotia kauttamme.

Aluksi Momo oli hyvin peloissaan ja hämmentynyt. Momo aristi Luizaa ja hänen miestään, mutta nykyisin reipastuttuaan on osoittautunut hyvinkin rakastavaksi ja ystävälliseksi pennuksi. Vieraiden läsnäolo jännittää vielä Momoa ja neiti lähestyy vieraita varoen. Momo ei kuitenkaan ole mikään todellinen arkajalka vaan tarvitsee vain hyviä kokemuksia ja aikaa reipastuakseen myös vieraiden seurassa.

Momo elää Luizalla pentulaumassa ja on osoittautunut muiden koirien seurassa leikkisäksi peruspennuksi. Momo tulee mainiosti muiden koirien kanssa toimeen. Vaikka Luizalla on runsaasti kissoja, ei Momo ole niitä tavannut, joten kissojen kanssa toimeentulo testataan tarvittaessa. Momo painaa tällä hetkellä 7,1 kiloa ja arvioitu aikuiskoko on jossain pienen ja keskikokoisen koiran välimaastossa. Momon rokotusohjelma on saatu kokonaisuudessaan päätökseen ja tyttö onkin valmis matkaamaan omaan kotiinsa lentojärjestelyiden puitteissa heti, kun sellainen löytyy.

Pennun ottajan on hyvä muistaa, että kasvaakseen tasapainoiseksi kotikoiraksi, pentu vaatii rajoja, rakkautta, panostusta ja huolenpitoa. Sisäsiisteys, remmilenkkeily ja muut peruskoiran tavat ovat vielä hakusessa Momolta. Pentuun myös sitoudutaan parhaimmillaan 12-15 vuoden ajaksi, joten harkitsethan tarkkaan omia resurssejasi, jos olet kiinnostunut Momosta.

13.03.2014
Momo on odotellut omaa kotiaan Luizan huomassa jo jonkin aikaa. Nyt Momo pääseekin Suomeen kotihoitoon opettelemaan kotikoiran elämää. Momo saapuu kotihoitoon 15.03.2014 ja Momoon pääsee tutustumaan sopimuksen mukaan.

15.03.2014
Momo saapui suomeen kotihoitoon.

23.03.2014
Momo on varattu omaan kotiinsa!

25.03.2014
Ihastuttava Momo lähti tänään kotihoitopaikastaan häntä heiluen kohti uusia kokemuksia uuden omistajansa kanssa. Onnea Momo ja perhe!

Momon kodin saannissa auttoi Johanna.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.