Päivitetty 25.03.2014

Kodin saanut koira: NICUSOR


 

Nicsuprof

 

NICUSOR

* arvioitu syntymäaika 3/13

* uros

* kastroitu

* Suomessa.

 

 

13.1.2014
OneVet-klinikan eläinlääkäri Dr. Adina ja hoitaja Irina ajoivat Bukarestista kohti Giurgiun kylää, kun he matkan varrella huomasivat ojassa paperipussin päällä seisseen pienen koiran. Naiset pysäyttivät auton ja menivät tarjoamaan koiralle ruokaa. Pieni uroskoira oli aivan ihmeissään tästä ystävällisestä eleestä, eikä meinannut uskaltaa koskeakaan ruokaan. Hetken naisia ihmeteltyään ja todettuaan heidät ystävällisiksi, pikkuinen uskalsi aloittaa syömisen. Ruokailun päätteeksi Dr. Adina ja Irina ottivat koiran mukaan autoonsa viedäkseen tämän turvaan One Vet klinikalle. Koira sai nimekseen Nicusor, koska se löytyi 6.12. jolloin Romaniassa vietetään St. Nicholaksen päivää.

Nicusor on leikkisä, innokas pieni poikakoira, joka rakastaa juoksennella ja pomppia pitkin poikin 🙂 Nicusor tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Nicusor osaa myös rauhoittua lepäilemään, joten mikään täysin vauhtihirmu ei nuori poika ole kuitenkaan.

Nicusor etsii omaa kotiaan, jossa jakaa elämänsä tärkeänä ja rakastettuna perheenjäsenenä. Nicusorin tuleva perhe ymmärtää, ettei koiraa tule ottaa hetken mielijohteesta ja että pentukoiran kanssa pitää olla valmis sitoutumaan seuraavaksi 10-15 vuodeksi. Nicusor haluaa elää aktiivista koiranelämää, eikä se halua joutua lasten leluksi tai somisteeksi. Nicusorin kodissa osataan opastaa poika maltillisesti ja koiraa kunnioittaen kotikoiran tavoille.

Nicusor on pienikokoinen ja painaa n. 7-8kg. Kovin paljoa ei poika enää tule kasvamaan, massaa saattaa tulla vähän lisää.

 

12.3.2014
Nicusor, kavereitten kesken Nicsu, matkusti kotihoitoon Suomeen 10.3.

7,5 kilon painoinen ja noin 35 cm korkuinen pikkujätkä on nopeasti osoittanut olevansa sopeutumiskykyinen koira. Se sujahti mutkitta hoitokodin koirien ja kissojen sekaan, se suhtautuu uusiin asioihin ennakkoluulottomasti, vain hetken aikaa aluksi jännittäen. Rohkaisulla ja kehuilla Nicsun saa etenemään ja oppimaan nopeasti.

Nicsu on parissa päivässä ehtinyt opetella niin metsälenkkeilyä, luiden syöntiä kuin sängyssä nukkumistakin ja kaikki tuntuu sujuvan moitteetta. Metsässä Nicsu pysyttelee muun lauman ja ihmisen lähellä kirmaten välillä haistelemaan ihania tuoksuja ja palaa sitten takaisin. Nicsusta on hyvää vauhtia kuoriutumassa leikkisä nuori koira, se hakee jo leikkiin niin toisia koiria kuin ihmistäkin. Muunmuassa pehmolelujen riepotus on aivan ihanaa puuhaa Nicsun mielestä.

Nicsu on lähes sisäsiisti, joitain vahinkoja lukuunottamatta. Hihnassa kävely ei vaikuttaisi olevan suuri juttu, pienen hämmästelyn jälkeen pikkukoira kipittää menemään hihnassa kuin olisi tehnyt sitä ennenkin, ehkä onkin…

Kissoista Nicsu ei ole pahemmin kiinnostunut, se käy välillä haistamassa niitä ja siinäpä se. Se ei jahtaa niitä tms. Ääntään Nicsu käyttää jonkin verran, esimerkiksi jos pihaan ajaa auto, Nicsu ilmoittaa siitä. Mikään turhanräkyttäjä se ei kuitenkaan ole.

Kaiken kaikkiaan vaikuttaa siltä lyhyen tutustumisen perusteella, että Nicsusta tulee alta aikayksikön reipas, iloinen, leikkisä, kiltti koira, jonka häntä heiluu lakkaamatta ja jonka voisi kuvitella sopivan monelaiseen kotiin avoimen ja ystävällisen luonteensa puolesta.

Päivitämme Nicusorin kuulumisia pian lisää.

Nicsuun pääsee tutustumaan Toijalassa.

 

13.3.2014
Lisätty videoita Nicusorista.

Lisää kuvia Nicusorista täällä.

 

16.3.2014
Nicusor on varattu.

 

25.3.2014
Nicusor muutti omaan kotiin 21.3.2014 ja sai uudeksi nimekseen Nino.

 

Nicusorin kodinetsinnässä auttoi Salla.

 

 

 

 

Niculina nimettiin löytöajankohtansa mukaan: se löydettiin, kun Romaniassa vietettiin Pyhän Nikolauksen päivää 6.12.2013. OneVet-klinikan eläinlääkäri Dr. Adina ja hoitaja Irina ajoivat tuolloin Bukarestista kohti Giurgiua, ja he pysähtyivät matkan varrella pienessä kylässä. – See more at: https://kulkurit.fi/niculina/#sthash.aTuMaYzG.dpuf
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.