Päivitetty 24.03.2014

Kodin saanut koira: GALINO


Suomessa 3/2014

Suomessa 3/2014

GALINO

* arvioitu syntymäaika 2/2013

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

 

5.3.2014
Onevet-eläinklinikan lääkäri Dr. Adina ja hoitaja Irina ajelivat pienen kylän läpi, kun he havaitsivat tien varressa lyllertävän pienen koiran. Pieni valkoinen koira oli viimeisillään tiinenä, joten he tekivät nopean päätöksen: Dr. Adina väisti tiensivuun ja Irina ponkaisi autosta ulos kaapatakseen pikkukoiran kainaloonsa ja turvaan.

Narttu sai nimen Galino. Galino steriloitiin välittömästi, jotta sekä hän itse että maailma säästyisi jälleen yhdeltä turhalta pentueelta. Galino rokotettiin ja hoidettiin muutoinkin kuntoon ja onkin nyt valmis matkaamaan Suomeen. Pienelle tytölle on kotihoitopaikka jo tiedossa, mutta parasta olisi päästä suoraan omaan kotiin!

Galino on noin 35-40cm korkea ja painaa n. 10kg. Galino on hyvin seurallinen ja kiltti tyttö, joka voisi sopia lapsiperheeseenkin. Galino pitää kovasti kaikista ihmisistä ja toisista koirista.

Tulevan perheen tulee sitoutua koiraan ja sen hoitoon mahdollisesti seuraavat 15 vuotta. Koira vaatii liikuntaa, aivojumppaa, rakkautta ja rajoja, sekä viimeistään vanhoilla päivillään eläinlääkärin hoitoa. Kodin tulee tiedostaa kaikki riskit, mitä koiran ottamiseen voi liittyä, mm. paljonko se vaatii aikaa ja energiaa.

12.3.2014
Galino on lentänyt Suomeen kotihoitoon 10.3.20214. Tähän alkuun heti maistiaisia juuri pestystä, kauniista tytöstä kuvien muodossa! Myös video, jossa Galinoa laitetaan lähtökuntoon Onevetin hoitolassa.

13.3.2014
Galino on viettänyt nyt kokonaiset kaksi päivää hoitopaikassaan Suomessa. Galinon luonne ja persoona ovat tulleet jo hyvin esiin näinkin lyhyessä ajassa, alla hoitajan sanoin Galinon kuulumiset:

“Galino on kovin rauhallinen tyttö. Se osaa nauttia pääsystään lämpimään ja rauhalliseen paikkaan, iso osa päivästä kuluu nukkuen makeasti. Ei vedä ollenkaan ulkoillessa, tosin on vielä hiukan hämmentynyt uusista ympyröistä ja tassuttelee varmuuden vuoksi lähellä taluttajaa, joko vierellä tai takana. (Ollut vasta pari päivää kotihoidossa.) Rappusten kulkeminen sujuu jo näpsäkästi eikä läheisen kauppakeskuksen portaatkaan ihmetytä.

Pitää kaikista ihmisistä ja haluaisi mennä moikkaamaan kaikkia, lapset mukaan lukien. Toiset koirat ehkä vähän ujostuttavat, mutta häntä heiluu niille silti ja uskalletaan käydä haistelemassa. Kolmen irlanninsusikoiran kohtaaminen eläinkaupassakin sujui hienosti eikä Galinoa pelottaneet moiset dinosaurukset 🙂

Galino ei hauku naapurista kantautuville äänille tai yhdy muiden koirien haukkuun. En ole kuullut sen edes haukahtavan kertaakaan. Tytön tyyli kommunikoida on vikinä, sillä on paremmin varmaan saanut rapsutuksia ihmisiltä. Kotihoitajan pupu ei kiinnosta oikeastaan ollenkaan. Muutaman kerran nuuhkaistu, se riittää. Ei haittaa vaikka kani on sylissä, häkissä tai loikkimassa. Toki kun pupu päättää varmuuden vuoksi ottaa jalat alle, tulee koiraankin liikettä, mutta ilmeisesti Galino luulee sen olevan jotain leikkiä. Ei siis jää vaanimaan tai yritä metsästää pupua jostain sängyn alta.

Tyttö on jo puolittain sisäsiisti, muutamia pisuja on tullut sisälle, mutta enenevissä määrin asiat hoidetaan ulkona. Turkin pesulla oli nätisti, antaa koskea tassuihin ja puhdistustippojen laittaminen korviinkaan ei haitannut.”

24.3.2014
Galino on löytänyt oman kotinsa ja matkaa sinne vielä tänään! Onnea Galino ja perhe!

 

Varaajana toimi Nea.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.