Päivitetty 22.07.2015

Kodin saanut kissa: MÖRKÖ ( nyk. Mauri )


Created with Nokia Smart Cam

 

MÖRKÖ

* n. 2 v

* uros

* kastroitu

* Suomessa

 

 

 

Tämä suomalainen komea herra on Mörkö. Se loukutettiin viime joulukuussa Hämeessä ja pelastettiin varmalta lopetukselta. Tämän kuluneen vuoden aikana Mörkö on ottanut suuren harppauksen eteenpäin kohti kesyyntymistä ja sinkoilevasta pingispallosta alkaa pikkuhiljaa kuoriutua rapsulteltava nuori herra. Mörkö on kuitenkin edelleen hyvin arka ja menee piiloon välillä kun alkaa liikaa jännittää. Mörkö ei ole sylikissa, ja sen kotiutuminen saattaa hyvinkin viedä pidemmänkin aikaa.

Nuorelle herralle sopisikin parhaiten koti, jossa se saa oleskella rauhassa ja nauttia silittelyistä ja rapsutuksista sen omilla ehdoilla. Mörkö pitää kovasti muista kissoista, joten uudessa kodissa tulisi olla reipas leikkikaveri seurana, josta nuori mies voisi ottaa esimerkkiä. Mörölle etsitään ensisijaisesti kotia, jolla on kokemusta aremmista kissoista ja niiden kotiuttamisesta.

Mörön uudelta kodilta vaaditaan kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä, sillä nuoren herran kotiutuminen tulee ottamaan oman aikansa. Jos Mörölle kuitenkin annetaan mahdollisuus totutella uuteen ympäristöön sen omilla ehdoilla, uskomme että nuori mies rohkaistuu, ja siitä saa mitä ihanimman lemmikin.

Suomalainen kotia etsivä kissa luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti loishäädettynä, eläinlääkärin tarkastamana ja ainakin kertaalleen rokotettuna. Se on tunnistemerkitty mikrosirulla, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity turvasiru.fi-palveluun.

29.3.2015 kuulumisia kotihoidosta                                                                                         Molemmat kissat Mörkö ja Pirre olivat aluksi tosi arkoja. Ensimmäinen kuukausi meni visusti sängyn alla eikä kumpaakaan päässyt lähestymään kun juoksivat heti karkuun. Nyt molemmat ovat reipastuneet tosi paljon ja nukkuvat jo näkösällä sekä tulevat rapsuteltaviksikin.                           Mörkö on vielä säikky ja juoksee heti piiloon jos tekee liian nopeita liikkeitä. Mörkö kuitenkin tulee rohkeasti tutkailemaan paikkoja ja tykkää myös leikkiä paljon. Kärsivällisessä ja rauhallisessa kotiympäristössä Mörkö kesyyntyy varmasti nopeastikin. Kissat ovat sen verran arkoja ja stressaantuvia, että kotiutuisivat parhaiten jos uudessa kodissa ei olisi muita eläimiä eikä pieniä lapsia. Ensisijaisesti etsimme kissoille yhteistä kotia. Mörkö on tosi kiintynyt Pirreen ja saa siitä niin paljon turvaa ja muutenkin näyttävät viihtyvän hyvin yhdessä, vaikka Pirre ei muista kissoista välitäkään.

22.5.2015 kuulumisia kotihoidosta                                                                                                   Mörkö on reipastunut ja jää välillä kotihoitajan luo kehräämään ja rapsuteltavaksi. Mörköä ja Pirreä selvästi rauhoittaa, kun heillä on oma tila ja reviiri.  Molemmat ovat reippaita ja uteliaita mikä on hyvä edistymisen merkki. Kissoille etsitään ensisijaisesti yhteistä kotia, jossa ei olisi muita eläimiä eikä pieniä lapsia.

12.6.2015 kuulumisia kotihoidosta                                                                                                      Mörkö käy omatoimisesti tutkiskelemassa paikkoja ja kun tilanne tulee liian jännittäväksi palaa omaan huoneeseen Pirren luokse. Alkujännityksestä päästyään Mörkö on sosiaalinen ja utelias. Möröstä on myös kuoriutumassa huomiosta ja rapsuttelusta tykkäävä kaveri.    

19.7.2015 Mörkön kotihoitopaikka muuttui pysyväksi kodiksi.                                                                                                                                                                                                    

Varaajana toimi Leila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.