Kodin saanut: MOSHU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

MOSHU

* noin 1-1,5-vuotias

* kastroitu uros

* Romaniassa

 

 

 

 

26.08.2013

Romaniassa sterilointikampanjoita aktiivisesti suorittavat Ana-Lucia ja Irina tapasivat Moshun kiertäessään steriloimassa Bercenin kylän koiria. Ihmiset, jotka ruokkivat Moshua kadulla, olivat luulleet sitä vanhaksi koiraksi, sillä poika on luonteeltaan hyvin miellyttävä, nöyrä ja seesteinen. Viisaanoloiselle pikkumiehelle oli sen vuoksi annettu nimeksi Moshu, Old Guy. Moshun tavatessaan Irina oli kurkannut sen suuhun ja huomannut yllätyksekseen koiran olevan aivan nuorukainen.

Tämä hienoluonteinen karvanaama on kaikkea mitä koiralta voi toivoa. Se tykkää valtavasti ihmisen läheisyydestä ja ottaa avoimesti kontaktia, kuten kuvista näkee. Isossa laumassa se pysyttelee taka-alalla, ei tee itsestään numeroa ja välttää konflikteja. Moshu on kastroitu ja sen rokotuksista ja loishäädöistä on pidetty huolta. Pienellä pojalla on painoa kutakuinkin 7 kilon verran. Moshu tulee erinomaisesti toimeen kaikenlaisten koirien kanssa ja on elänyt kissojen läheisyydessä.

Moshu siis elää osana pientä koirapopulaatiota rauhallisella alueella Bercenin kylässä. Irinan tuttavat käyvät antamassa koirille ruokaa päivittäin. Kylässä ei ole tarhaa tai aktiivisia, yksittäisiä eläinsuojelijoita, jotka voisivat koirille tarjota suojaa, joten Moshun ainoa toivo on löytää oma koti adoption kautta. Kotikoiran tavat, kuten sisäsiisteys ja hihnassa kävely, on opetettava sille alusta pitäen, joskin fiksu, aikuinen koira ymmärtää jutun juonen nopeasti, kunhan omistaja vaan malttaa olla koulutuksessa johdonmukainen.

Moshu luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

Tutustu huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. Muistathan, ettei mitään eläintä saa ottaa hetken mielijohteesta!

Jos olet varma, että voit tarjota Moshulle kodin sen loppuelämän ajaksi, ota yhteyttä Taijaan.

Tästä videopätkästä näkee, miten pieni Moshu todellisuudessa on »

31.08.2013

Moshu on varattu omaan kotiin <3

28.09.2013

Moshu on saanut oman kodin Suomesta <3

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: