Varattu koira: MR MICA

Mr Mica on suuri koira, joka rakastaa ihmisiä.
Syntymäaika: 2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio: 70+ cm / 40 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

8.3.2024

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016–2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse: ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120–150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen aikana tarhan koiramäärä nousi, ollen tällä hetkellä jopa 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Mr Mica oli todennäköisesti kerran ollut omistettu koiranpentu, joka olikin sitten kasvanut liian isoksi kaupunkiasuntoon; niinpä koira oli hylätty Bukarestin kaupunkialueelle, missä yleisesti on melko vähän kulkukoiria. Carmen oli nähnyt Mr Mican kaduilla useita kertoja jo syksyllä 2022, mutta aina kun hän lähti etsimään sitä tarkoituksenaan ottaa kiinni, ei koiraa löytynyt. Kuitenkin uuden vuoden 2023 aattona Carmenin ystävätär, jolle Carmen oli kertonut Micasta, oli yöllä juhlista kotiinpäin kävellessään törmännyt koiraan. Koska raketit paukkuivat ja muutenkaan koiraa ei ollut näkynyt hetkeen, ystävä päätti ottaa Mican mukaansa. Hän, pienikokoinen nainen, kantoi Mican muutaman sadan metrin matkan kotiinsa ja majoitti omaan eteiseensä yöksi. Carmen ei kuulemma vieläkään ymmärrä, miten se oli edes mahdollista! Sitten ystävällinen Mica päätyi tarhalle.

Mr Mica on “very friendly”, todellinen ihmisen koira. Käydessämme Carpen tarhalla hellyyttävä jättiläinen ottaa hienosti kontaktia kaikkiin ihmisiin, ja vieraatkin saavat koskea herraan miten vain. Carmen kertoi, ettei Mica pidä erityisemmin pienistä koirista vaan haukkuu niille – liekö jokin pikkukoira on joskus säikäyttänyt ison karvakaverin. Sen sijaan isokokoisen häkkikamun (uros) kanssa Mica tulee hyvin toimeen.

Mr Mica on suuri koira, joka voidakseen hyvin tarvitsee varmasti paljon virikkeitä ja mahdollisuuden vartioida omaa pihaansa. Mica ei todennäköisesti osaa mitään ihmisten toivomia taitoja, ja tarvitseekin lempeää, vain positiivisin menetelmin tapahtuvaa ohjausta oppiakseen kotikoirana elämisen salat. Todennäköisesti tärkeintä Mr Micalle on kuitenkin oman ihmisen läheisyys, ihmisen, jolle se saa olla uskollinen lopun elämäänsä.

Päivitykset

8.3.2024

Mr Mica on hyvin onnekas: se löysi oman ihmisensä jo ennen kuin ehti edes ohjelmaan, ja niinpä Mica tulee sivuille suoraan varattuna koirana!

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

Tutustu myös näihin: