Kodin saanut koira: CAMARA

Syntymäaika: 9/2021
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:cm/kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
25.5.2024

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Camara ja sen häkkikaveri Halle asuvat tällä hetkellä Carpen tarhalla ja ovat molemmat parvoon sairastuneita pentuja, joille järjestettiin hätäkeräys syksyllä 2021. Camara ja Halle olivat onnekkaita, koska he selvisivät parvosta ja pääsevät nyt molemmat aloittamaan oman kodin etsimisen. Camaran ja Hallen kaltaisten pentujen vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi. Vain osaa kodittomista koirista pystytään Romaniassa auttamaan ja vain harva pääsee turvaan esimerkiksi täpötäydelle Carpen tarhalle.

Aktiivien saapuessa poikien häkin luo, on Camara niin innoissaan, että hyppii lakkaamatta, jotta saisi edes hetken huomiota itselleen. Camara vaikuttaa iloiselta häseltäjältä, joka nauttii ihmisen huomiosta. Camara on kuitenkin tottumaton ihmisiin ja kosketukseen, mikä on ihan ymmärrettävää, koska se on elänyt koko pienen ikänsä tarhalla. Häkissä käykin aikamoinen vilske, kun aktiivit menevät sisään. Molemmat asukit ovat innoissaan saamistaan vieraista, mutta samalla outo tilanne on selvästi jännittävä. Hännät heiluvat niin, että meinaavat lähteä koirista irti. Camaralle maistuu herkut ja se syö ne vauhdilla kädestä. Maasta herkkujen etsiminen ei oikein sujunut, koska sinne ei ehditty juuri katsella.

Camaran vasen silmä on hieman sumea. Tämän syytä ei tällä hetkellä tiedetä, koska asiaa ei ole vielä tutkittu enempää. Camaraa saa silitellä ja rapsuttaa, mutta välillä tuumaustauko on tarpeen ja silloin poika menee koppiin tauottamaan.

Camara on aktiivinen ja energinen nuori paimenkoirasekoitus, joka tulee kotona tarvitsemaan paljon liikuntaa ja muuta lajityypillistä toimintaa, mutta myös rauhassa ja yhdessä oloa. On myös hyvä muistaa, että Camara on varttunut varsin rajallisessa tarhaympäristössä eikä tunne maailmaa sen ulkopuolella. Camaraa ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia eikä kaupungin vilinään. Herkkänä poikana Camara hyötyisi reippaasta koirakaverista, joka opastaisi uuden elämän alussa. Camara tulee siis tarvitsemaan paljon tukea, kannustusta ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta tuekseen elämänsä alkutaipaleella Suomessa. Ehkä myös hitunen huumintajua on tarpeen tämän pojan kanssa.

Kooltaan Camara on noin 55 cm ja 18-20 kg.

Päivitykset

25.5.2024

Voi Camara, olet pitkään saanut odottaa omaa kotiasi, mutta nyt olet viimein tavannut oman perheesi. Onnea Camara ja perhe! <3

1.4.2024 
Suloinen Camara on tänään varattu omaan kotiin <3

19.12.2023
Camara tavattiin Carpen tarhalla lokakuisella yhdistysmatkalla. Camaran kerrotaan olleen superinnoissaan vieraista! Camara steppailee ja flirttailee eli liehittelee vieraita ihmisiä. Camaraa saa koskea ja rapsutella, myös pepun päältä. Kamera on Camaran mielestä aika jännä kapistus, ja muutenkin tilanne on aika jännittävä, mutta ihmiset ovat sen mielestä kuitenkin ihania! Namit ovat kuitenkin kaikista parhainta, ja voisi kuvitella Camaran motivoituvan niistä hyvin kotonakin. Camara nappasi vierailijoilta tippuneen kynän suuhunsa, mutta sen jälkeen piti vähän kiertää koppia, kun tilanne olikin kovin jännää. Reissulaiset kuvaavat Camaraa ihanaksi ja tottumattomaksi kaveriksi <3

Lisätty kuvia ja videoita.

9.7.2023
Camaran ja Hallen häkissä käy vilske, kun aktiivit saapuvat heitä tapaamaan. Hetken aikaa pojilla kestääkin tottua vierailijoihin. Camara oli tavattaessa aika laihassa kunnossa ja saikin myöhemmin matokuurin ja onneksi voi nyt jo paremmin. Aluksi vieraiden kosketus ja tunnustelu oli hieman jännittävää ja Camara alkoi herkästi hepuloida, mutta hetken päästä poika menee jo ihmisen lähelle ja puskee syliin. Ihana kaksikko syö herkut ja jakaa ihmisen huomioin sulassa sovussa. Lisätty kuvia ja videoita.

28.4.2023
Camara aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Camara saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Camara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Olga Karttunen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: