Päivitetty 09.07.2023

Kotia etsivä koira: CAMARA


Syntymäaika: 9/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
9.7.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Camara ja sen häkkikaveri Halle asuvat tällä hetkellä Carpen tarhalla ja ovat molemmat parvoon sairastuneita pentuja, joille järjestettiin hätäkeräys syksyllä 2021. Camara ja Halle olivat onnekkaita, koska he selvisivät parvosta ja pääsevät nyt molemmat aloittamaan oman kodin etsimisen. Camaran ja Hallen kaltaisten pentujen vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi. Vain osaa kodittomista koirista pystytään Romaniassa auttamaan ja vain harva pääsee turvaan esimerkiksi täpötäydelle Carpen tarhalle.

Aktiivien saapuessa poikien häkin luo, on Camara niin innoissaan, että hyppii lakkaamatta, jotta saisi edes hetken huomiota itselleen. Camara vaikuttaa iloiselta häseltäjältä, joka nauttii ihmisen huomiosta. Camara on kuitenkin tottumaton ihmisiin ja kosketukseen, mikä on ihan ymmärrettävää, koska se on elänyt koko pienen ikänsä tarhalla.

Häkissä käykin aikamoinen vilske, kun aktiivit menevät sisään. Molemmat asukit ovat innoissaan saamistaan vieraista, mutta samalla outo tilanne on selvästi jännittävä. Hännät heiluvat niin, että meinaavat lähteä koirista irti. Camaralle maistuu herkut ja se syö ne vauhdilla kädestä. Maasta herkkujen etsiminen ei oikein sujunut, koska sinne ei ehditty juuri katsella.

Camaran vasen silmä on hieman sumea. Tämän syytä ei tällä hetkellä tiedetä, koska asiaa ei ole vielä tutkittu enempää. Camaraa saa silitellä ja rapsuttaa, mutta välillä tuumaustauko on tarpeen ja silloin poika menee koppiin tauottamaan.

Camara on aktiivinen ja energinen nuori paimenkoirasekoitus, joka tulee kotona tarvitsemaan paljon liikuntaa ja muuta lajityypillistä toimintaa, mutta myös rauhassa ja yhdessä oloa. On myös hyvä muistaa, että Camara on varttunut varsin rajallisessa tarhaympäristössä eikä tunne juurikaan maailmaa sen ulkopuolella. Camara tulee siis tarvitsemaan paljon tukea, kannustusta ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta tuekseen elämänsä alkutaipaleella Suomessa. Ehkä myös hitunen huumintajua on tarpeen tämän pojan kanssa.

Kooltaan Camara on noin 55 cm ja 18-20 kg.

Päivitykset:

9.7.2023
Camaran ja Hallen häkissä käy vilske, kun aktiivit saapuvat heitä tapaamaan. Hetken aikaa pojilla kestääkin tottua vierailijoihin. Camara oli tavattaessa aika laihassa kunnossa ja saikin myöhemmin matokuurin ja onneksi voi nyt jo paremmin. Aluksi vieraiden kosketus ja tunnustelu oli hieman jännittävää ja Camara alkoi herkästi hepuloida, mutta hetken päästä poika menee jo ihmisen lähelle ja puskee syliin. Ihana kaksikko syö herkut ja jakaa ihmisen huomioin sulassa sovussa. Lisätty kuvia ja videoita.

28.4.2023
Camara aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Camara saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Camara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.