Kodin saanut: MUFFY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

12/2012

MUFFY

* n. 8-9kk

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

2.11.2012

Tämä muhkeaturkkinen, hyvin suloinen pieni karvapallo on nimeltään Muffy. Muffy on sosiaalinen ja iloinen koiranalku, joka tykkää leikkiä niin toisten koirien kuin ihmistenkin kanssa. Uteliaisuutensa ansiosta Muffy hakeutuu vieraidenkin ihmisten luokse, viihtyy heidän sylissään ja tekee tuttavuutta  kovasti pussaillen. Muffy painaa tällä hetkellä n. 7kg ja tulee aikuisena olemaan keskikokoinen, luultavasti n. 15kg tyttönen.

Muffy asustelee tällä hetkellä OneVet -eläinlääkäriaseman hoitolassa Bukarestissa, jossa hän odottaa omaa kotiaan, paikkaa, jossa kasvaa ja elää niin kuin koiran kuuluukin. Muffy tullaan steriloimaan ennen omaan kotiinsa lähtöä.

Tulevan kodin tulee varautua siihen, että normaalin pennun tavoin Muffy tarvitsee opastusta ja opetusta luultavasti kaikissa vastaan tulevissa tilanteissa, sillä kaikki on hänelle uutta. Pennun kasvatus vaatii pitkäjänteisyyttä ja hyviä hermoja sekä tietysti sääntöjä ja niiden noudattamista.

 

27.12.2012

Muffysta on kasvanut parissa kuukadessa oikea kaunotar muhkean turkkinsa kanssa! Pesua tyttö todellakin kaipaisi, joten olisi Muffyn aika löytää se oma, huolehtiva koti! Muffyn yläleuka on hieman pidempi kuin alaleuka, mutta tämä ei ainakaan vielä ole aiheuttanut ongelmia syödessä tai muutenkaan. Muffy tulee jäämään kooltaan “pieneksi-keskikokoiseksi”.

Lisätty uusia kuvia. Päivitetty Muffyn ikä.

 

15.1.2013

Muffy on varattu Suomeen!

 

9.2.2013

Muffy saapui Suomeen omaan kotiin 1.2.2013!

 

13.6.2013

“Tullessaanhan tuo tytöntyllerö oli arka ku mikä. Kaikki piti paniikkihaukkua, niin ihmiset kuin koiratkin. Nykyään ihmiset eivät aiheuta mitään reaktiota (korkeintaan iloisen tervehdyshaukahduksen kun tuttu tulee käymään). Koirien kanssa ei olla edistytty aivan yhtä täydellisesti, mutta melkein. Muffy on edelleen levoton remmissä muiden koirien seurassa, muttei korota ääntään satunnaista örahdysmurahtelua kummemmin ja rauhoittuu suht hyvin, kun neidin istuttaa ja käskee paikalle. Oon nyt myös käyttänyt tuota huiskuhäntää säännöllisesti koirapuistossa, ja nämä reissut ovat sujuneet erinomaisesti. Muffy on tullut melkolailla kaikkien kanssa toimeen ja arkuus katoaa nopsaan kun hihna irtoaa kaulasta. Nimim. yleensä ensimmäisenä leikkiin härnätään ne puiston suurimmat elukat. On varsin hauskaa katsoa kun tuommonen vajaan 20 kilon maastonakki juoksuttaa kahta itseään kolme kertaa painavampaa leonbergiä ja siinä sivussa tuuppii saksanpaimenkoiraa tieltään.

Remmi- ja lenkkikäytös noin yleensä on myös oikein hyvällä mallilla pentukoiran tapauksessa. Muffy taitaa peruskäskyt mukavasti ja osaa kulkea kiltisti mukana. Toki niitä pikkulapsuksia sattuu kun pentu huomaa jotain jännää (yleensä kävyn tai kimalaisen). Mutta yleisesti ottaen Muffy kulkee remmissä mukana paljon paremmin kuin aikonaan osasin odottaa.

Vaikka nuo kaikkein kriittisimmät jutut sujuukin, niin Muffy on silti edelleen vähän arka. Kaikkea oudompaa pitää seurata kauempaa ja tietokonepöydän alus on tullut tytölle tutuksi turvapaikkana. Autoilukaan ei onnistu ilman omia ongelmiaan matkapahoinvoinnin muodossa. Olen tytön kanssa käynyt muutaman kerran tuolla 75km päässä perheen luona, ja joka reissulla neiti on tyhjentynyt autossa melko täysin. Raukka. Kesän mökkeilyistä ei siis tule aivan niin autuaita reissuja tuolle hurtalle kuin olisi toivottavaa. Mutta toivon, että ongelma korjaantuu ajan kanssa.

Terveisin,

T & Muffy”

Lisätty myös uusia kuvia Muffystä!

 

Varaajana toimi Nea.

Kuvat aukeavat suuremmiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: