Päivitetty 13.10.2013

Kodin saanut: JYRI (nyk. Ted)


 

JYRI

* 2-3v

* uros

* kastroidaan

* Virossa

 

 

 

 

7.2.2013

Jyri on tuotu tarhalle yhdessä Tom-koiran kanssa. Jyrin perhe oli muuttanut ja jättänyt nämä kaksi koiraa ja lukuisia kissoja oman onnensa nojaan, kuolemaan. Onneksi tämä oli huomattu ja eläimet voitiin vielä pelastaa!

Jyri oli entisessä kodissaan kulkenut pihalla vapaana ja vasta tarhalla sille luultavasti ensimmäistä kertaa elämässään laitettiin edes kaulapanta. Alkuun Jyri oli vieroksunut moista kapistusta suunnattomasti, mutta on nyt jo tottunut siihen hieman. Remmissä poika ei oikein osaa kulkea, mutta oppii varmasti nopeasti senkin.

Entisessä kodissa oli ollut 5 lasta ja lukuisia kissoja, joten niitä voi olla uudessakin kodissa. Samassa kodissa oli myös ketjussa ikänsä elänyt uros koira, joten kiltti uros voisi ehkä myös sopia Jyrin kaveriksi.

Jyri on noin 40cm korkea.

 

6.3.2013

Jyrille tehtiin kissatesti 2.3.2013. Jyri suhtautui kissoihin mielenkiinnolla ja innolla, mutta ei ollut mitenkään päällekäyvän oloinen. Tosin tarhalla tehty kissatesti ei ole aito tilanne, joten se ei anna välttämättä täysin oikeaa kuvaa. Kodin tulee huomioida tämä riski harkitessaan kodin tarjoamista. Lisätty uusia kuvia.

 

7.4.2013

Jyri saapui kotihoitoon Suomeen 26.3.2013. Seuraavana päivänä hän toimi “virantoimituksessa”, kun kävimme Eviran vaatimassa, jokavuotisessa tarkastuksessa Tuusulan kunnaneläinlääkärillä. Jyri käyttäytyi todella hienosti ja se kehuttiin todella mukavaksi ja terveeksi koiraksi! Suoraan eläinlääkäristä Jyri pääsi hoitokotiinsa Espooseen.

Jyri on varattu.

 

13.6.2013

Jyri onnenpoika saikin jäädä hoitokotiinsa loppuelämäkseen ja sai uudeksi nimekseen Ted! Tässä kuulumiset omasta kodista, olkaa hyvä!

“Ted meille tullessaan oli aavistuksen rauhaton ja hieman jännittynyt. Viikossa – kahdessa alkoi alkujännitys ja pieni varautuneusuus hävitä ja Ted alkoi näyttää oikeaa luonnettansa. Tedin luonne kulminoituu melko hyvin siihen kun se tulee eteen, istuu ja rupeaa hymyilevään/irvistelemään merkiksi tekemisen puutteesta. Ted ei ole koskaan näyttänyt minkäänlaisia agressiivisuuden merkkejä kissoja, lapsia tai muita koiria kohtaan. Ted onkin jo päässyt kirmailemaan sisarustemme koirien kanssa ja tulee erittäin hyvin toimeen!

Ted tullessaan oli myös pieni räyhänhenki. Säännöt ei tainneet ihan selvät olleet, mutta onneksemme tämä herkkusuu on helposti lahjottavissa ja naksuttelukoulutuksella alkoi kävely ja juoksulenkit sujumaan pikkuhiljaa mainiosti. Pientä remmiräyhää on myös ollut, mutta sekin on alkanut laimenemaan. Sopivasti Ted on tuonut myös meille molemmille liikuntaa ja olemmekin karistaneet kiloja huomattavasti. Muutaman kerran viikossa käymme Nuuksiossa tai muulla ulkoilualueella pitkällä kävelyllä ja koska Ted osaa myös juosta nätisti vierellä voi hölkkäilyäkin harrastaa.

Kun mietimme Tedin hankkimista emme osanneet todellakaan odottaa näin rauhallista ja kilttiä koiraa. Ted yksi rauhallisimpia ja tottelevaisimpia koiria joita tiedän. Tedin luonne oli mös iso yllätys muille. Luonteesta jo hieman kerroinkin. Tedillä on innostuessaan todella valloittava hymyily ja kuonon kurtistelu! Ted on kaikenkaikkiaan juuri meille sopiva koira luonteesta puolesta. Pieniä pahuuksia löytyy – sitä makkaraa on niin vaikea vain katsoa siinä pöydällä, kiinni jäädessään Ted näyttää niin maansa myyneeltä ja nolostuneelta lampsiessaan petiinsä mököttämään.”
Varaajana toimi Nea.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.